26 April, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Hoe mooi zou het zijn als u live kon volgen hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen opwekken? Het kan!

Bij Triplesol kunt u met sommige installaties op uw smartphone, tablet of pc volgen hoeveel uw panelen opleveren. Bepaalde omvormers hebben namelijk ingebouwde wireless adapters die deze informatie doorgeven. Deze applicatie is gratis in gebruik, en overal ter wereld toegankelijk. Ook voor omvormers zonder ingebouwde wireless adapter zijn externe adapters verkrijgbaar.

APS-systeem

Welke maat uw systeem ook heeft, zo'n applicatie kan de informatie over uw productie ordenen in overzichtelijke spreadsheets zodat u volledige rapporten over week-, maand- en jaarproductie gewoon in uw eigen tijd kunt inzien.

Als uw installatie ondermaats presteert, ziet u dit onmiddelijk. U kunt dan meteen opzoek naar een oplossing en met ons contact opnemen als er iets mis is. 

Als u graag een zelfstandige interface wilt, waarop u de productie van uw systeem kunt volgen, zijn er ook overzichtelijke monitors in de vorm van tablets of schermen die wij u kunnen aanbieden. 

Micro-omvormers en optimizers geven wat meer zekerheid op gebied van monitoring. Als er namelijk iets mis is met uw paneel, dan krijgen wij een e-mail hierover en komen wij het voor u oplossen.

Dus: 

  • Er zijn verschillende manieren beschikbaar om de productie van uw systeem in de gaten te houden.
  • Handige tools worden gratis verzorgd en maken de productie van uw systeem inzichtelijk.
  • Met micro-omvormers en APS kunnen wij op afstand uw systeem monitoren.

 

Interesse in dit onderwerp? Zie ook de Begrippenlijst en de Veelgestelde Vragen voor uitgebreide uitleg over een PV-systeem!