26 Mei, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Het absolute neusje van de zalm in de consumentenmarkt voor zonnepanelen.

Er zijn eigenlijk geen panelen die kunnen concurreren in schoonheid en vermogen met de LG300D1K-B3. Van de immens dunne rasterlijnen in het paneel ziet u haast niets. U krijgt een haast egaal zwart oppervlakte. Zeker in combinatie met de zwarte onderconstructie van Van der Valk en een SolarEdge systeem is er geen mooier systeem denkbaar.

De LG’s 60 cellen zijn 156.5 * 156.5 mm. De panelen meten 1640 * 1000 * 35 mm en zijn dus iets breder dan standaardformaat. De panelen zijn ook wat lichter: niet 18.5 kilo, maar 16.8. Dit heeft voornamelijk voor de installateur voordelen, maar voor uw dak is dat klein bier. Wat wel handig is aan dit paneel zijn de afwateringsgaatjes onderin. Er zijn ook drie gaatjes waarop het paneel geaard kan worden.

De belangrijkste onderscheiding die LG voor dit paneel gekregen heeft is allicht het Top Brand PV keurmerk. Dit keurmerk wordt door het toonaangevende marktonderzoeksbureau EuPD Research toegekend aan producenten die het meest door installateurs worden aanbevolen. De reden hiervan zijn de strenge kwaliteitseisen die LG aan zijn producten stelt. Panelen worden aan 16 verschillende tests blootgesteld, variërend van de hagel test tot PID testen. Zo wordt van een LG paneel verwacht dat hij het dubbele scoort op de International Electrotechnical Committee (IEC) toets van een normaal paneel. De efficiency van dit paneel staat waarschijnlijk ook niet voor niets genoteerd op 19.8%.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen