27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Autarco's 72-cels paneel breekt geen records, maar voor sommigen is het wel interessant dat er een gratis opbrengstgarantie wordt bijgeleverd.

Deze polykristallijne panelen werken het beste met een Autarco omvormer maar kunnen in principe op elk systeem worden aangesloten. De panelen lijken erg op bijvoorbeeld de Denims van SolarClarity door hun rasterlijnen en de smalle vlakken van ongelijke grootte. De afmetingen zijn natuurlijk wel met 1957 * 992 * 50 mm een stuk groter. Het frame kan zilverkleurig worden geleverd of zwart. Op esthetisch vlak wordt echter met de blauwe cellen weinig gewonnen door te kiezen voor een zwarte omlijsting. De MD’s komen in drie vermogensuitvoeringen; dat zijn de PD 300, PD 305 en PD 310.

De cellen van de MD zijn 6 inch en er zitten 72 van in een paneel. Het paneel is een stuk zwaarder dan een paneel van een normaal formaat. De MD’s zijn 22.5 kg. Wat de MD bijzonder maakt is dat er 6 bypass-diodes in zitten. Een paneel kan daardoor meer toegespitst reageren op schaduw.

Zoals gezegd is de MD dus erg groot voor de prestatie dat het levert. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen