27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Afwijkende maten zonnepanelen

Voor sommige daken is het zinvol uit te kijken naar kleinere, grotere of awijkende maten zonnepanelen, afhankelijk van het beschikbare oppervlakte. Ook hierbij kan Triplesol helpen om de juiste oplossing te vinden.

afwijkende maten zonnepanelenIn Nederland is een standaard paneel 1650 * 100 * 40 mm. Dat komt niet altijd uit op onze schuine daken. Wat ook wel eens wordt gedaan daarom, is het plaatsen van dummy’s om toch een egaal inzicht te krijgen. Het zou echter mooier zijn als we wel gewoon goed uitkwamen en zoveel mogelijk van ons dakoppervlakte konden gebruiken voor de productie van zonne-energie.

Afwijkende maten zonnepanelen vormen een zeer klein gedeelte van de markt, maar er zijn producenten die zich ermee bezighouden als bijvoorbeeld RAW uit China. Het nadeel van de afwijkende maten van de panelen is dat de prijs/prestatie verhouding niet erg goed is. De meest gangbare afwijkende maten zijn 1580 * 810 * 35 mm, 1600 * 106 * 35 of 1500 * 100 * 35 mm. Ondanks de kleinere maten zijn deze panelen toch goed voor 200 Wp minimaal. Er zijn ook veel grotere panelen van bijna 2 meter. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Autarco’s.

Steeds populairder worden kleine panelen om mee te nemen naar een camping of andere bestemming waar elektriciteit moeilijk te krijgen is. Voor de vele toepassingen van dit soort afwijkende maten zonnepanelen zou eens naar de website van Delft Solar Solutions gekeken moeten worden. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen