27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Afzekeren zonnepanelen

Voor afzekeren zonnepanelen moet in uw meterkast moet een aardlekautomaat worden aangebracht. Afhankelijk van de grootte van uw installatie en de maat van uw aardlekschakelaar, moet bepaald worden wat de juiste aardlekautomaat voor u is.

Aardlekautomaten voor afzekeren zonnepanelen worden van 1 tot en met 4 polen uitgevoerd. De vijfde pool van een kabel, de aarde, schakel je niet. Een 1-polige aardlekautomaat heeft alleen een aansluiting voor 1 fase. Een 4-polige aansluiting heeft een aansluiting voor de nul en de fase uitgesplitst in een R, S en T, oftewel krachtstroom. Het afzekeren zonnepanelen van een installatie moet uitgerust zijn met een snelle respons mechanisme dat is afgestemd op de hoofdschakelaar. Als u bijvoorbeeld een installatie hebt van 25 ampère, maar uw hoofdschakelaar is ook maar 25 ampère, dan heb u een automaat nodig met karakteristiek A zodat de aardlekautomaat meteen eruit schiet bij een lekstroom voordat de hoofdschakelaar daar de kans toe krijgt. Aardlekautomaten bestaan er van 2 t/m 125 ampère.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen