27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

De Asbest eraf zonnepanelen erop regeling

 

De Asbest eraf zonnepanelen erop regeling bestaat al een tijdje. Vanaf 1 juli 1993 is het al verboden, en toch sterven er elk jaar bijna 1000 mensen aan de gevolgen van blootstelling aan asbest. In 2024 wordt het bezitten van een asbest dak verboden. Het is voor die tijd verplicht asbestdaken te saneren. Vanaf medio 2013 is daarvoor ook subsidie gekomen.

Om gebruik te maken van de Asbest eraf zonnepanelen erop regeling moet de aanvrager aantonen dat zijn pand in ieder geval voor 1993 gebruikt werd als agrarisch bedrijf. Deze regeling is alleen opengesteld voor mensen met 1) een agrarisch bedrijf; 2) mensen die dat gehad hebben; 3) eigenaren van een agrarisch bouwblok. De laatste categorie mensen kan maximaal 30% van het maximaal aan te vragen bedrag in een provincie terugkrijgen.

De subsidie is een korting van 4,5 euro per m² dak dat vervangen wordt. De minimum grootte van het te vervangen dak moet 250 m² zijn. Asbest saneren op andere daken is ook toegestaan mits deze een nevenfunctie hebben en zich binnen het bouwblok bevinden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Vamil of MIA, kan de subsidie-aanvrager beter vooraf alle documenten aanbieden dan daarna. De subsidie wordt bij de gemeente aangevraagd en door de provincie toegekend.


Asbest Eraf Zonnepanelen Erop Regeling