28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Het wordt steeds drukker op de zonnepanelenmarkt en er is steeds meer keus voor de consument die waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft. Dat betekent dat paneelmerken zich moeten onderscheiden. AEG hoort in het rijtje thuis van SolarWorld en BenQ. Met zijn 290 Wp mono zwarte paneel bevindt het zich op het scherpst van de snede.

Er zijn 3 uitvoeringen van dit paneel: AS-M603B 280; AS-M603B 285; AS-M603B 290. Het paneel is ideaal voor schuine daken, omdat het egaal zwart is. De 290 Wp is op dit moment het best verkrijgbaar van de drie.

De 60 cellen in het paneel zijn 156 * 156 mm; de gebruikelijke 6 inch. De panelen meten 1632 * 995 * 40 mm en zijn dus standaardformaat. Zonder draagconstructie wegen de panelen 19.5 kilo. De voorplaat is van AR-gecoat glas en hoog transparant. De IP waarde van de junction box van de AS-M603B’s is 67.

Qua prijs is dit paneel beduidend minder gunstig dan bijvoorbeeld de BenQ, maar gunstiger dan de SolarWorld. Uiteindelijk ontloopt het elkaar vrij weinig, en zou een keus moeten worden gemaakt op basis van andere factoren als bijvoorbeeld de infrastructuur van de garantie en de garantiewaardigheid van het bedrijf. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen