27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Automaten Zonnepanelen

Automaten zonnepanelen zijn er in twee uitvoeringen: voor 1 fase en 3 fasen. Welke u nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de installatie.

Automaten zonnepanelenAutomaten zonnepanelen zien eruit als kleine witte kastjes die u tussen duim en wijsvinger kunt houden. Daarin zit een schakelaartje dat automatisch overgaat om de installatie uit te zetten als er een probleem is. Het meest voorkomende probleem is natuurlijk aardlekstroom. Bij 30 mA nominale aardlekstroom sluiten de meeste automaten zichzelf uit. Om te weten wat voor automaat zonnepanelen u moet nemen, kijkt u naar de hoeveelheid geïnstalleerde Wp en deelt u dit getal door 230. Bij een getal van 10 of minder neemt u een aardlekautomaat van 10 A. Bij een getal van 16 of minder neemt u een automaat van 16 ampère, enzovoort. De kleinste aardlekautomaat is 6 ampère, en de grootste 32. De gemiddelde aardlekschakelaar is 25 ampère; daar moet u sowieso onder blijven met uw aardlekautomaat. Veel grotere aardlekschakelaren dan 35 ampère hebt u residentieel niet of nauwelijks. Is een installatie zo groot dat deze niet op één aardlekautomaat afgezekerd kunnen worden, dan kunt u er ook gewoon twee plaatsen.

De meeste huizen hebben geen krachtstroom-aansluiting. Voor mensen die hun zonnepanelen op krachtstroom willen aansluiten moet de installatie worden afgezekerd met 3-fase automaten zonnepanelen. Deze beginnen bij 16 ampère en lopen ook maar tot 32 ampère. Een krachtstroomschakelaar is groter dan een normale automaten zonnepanelen en ziet eruit als of er gewoon meerdere aardlekautomaten aan elkaar vast zijn geplakt.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen