24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Batterijen zonnepanelen

Batterijen zonnepanelen zijn een vorm van chemische opslag van elektriciteit. Op gebied van chemische opslag zijn Aziatische bedrijven erg happig. Zij vroegen voor de toepassingen van chemische opslag in PV-technologie twee keer zoveel patenten aan als Europese of Amerikaanse bedrijven bij elkaar.

De lithium-ionbatterijen (uitstekende batterijen zonnepanelen) zijn daarbij een stuk populairder dan loodzuuraccu’s. Wat we natuurlijk steeds meer zien zijn omvormers met daarin een lithium-ion batterij, oftewel hybride omvormers. Wat minder vaak wordt toegepast is een speciale omvormer met een batterij of accu ingebouwd. Zoiets bracht het Duitse Trustec-Energy in 2013 op de markt. Voor wie liever de omvormeractiviteiten gescheiden houdt van de energieopslag is er de TOPBOX Home Storage van Topsystems. Met beide systemen is het mogelijk helemaal van het elektriciteitsnet onafhankelijk te geraken, ook al moet daar wel genoeg opslagruimte voor worden aangekocht. Deze systemen zijn er echter op ingericht om zo strak mogelijk samen te werken met het net; daar ligt hun kracht voornamelijk.

Voor wie zijn panelen en omvormer mee wilt nemen of geen ruimte heeft om een E-Hyb of TOPBOX in te bouwen, is Trustec-Energy gekomen met een aardig alternatief: de E-Hyb mobil. In aantocht zijn betere batterijen zonnepanelen van LG en Tesla.