24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

BIPV Zonnepanelen

Er zijn sinds kort een aantal producenten van BIPV zonnepanelen systemen op de markt gekomen. Dat heeft voornamelijk onder techneuten tot belangstelling geleden. Vooralsnog zijn BIPV zonnepanelen systemen veel duurder dan gewoon montagemateriaal. Het is vooral een idee om aan te denken als u toch al van plan was uw dak te vervangen.

U hebt met BIPV zonnepanelen eigenlijk drie mogelijkheden: 1) een totaal geïntegreerde zonnedak, 2) een geïntegreerde zonne-oppervlakte of 3) een zonnepaneel-voor-zonnepaneel integratie. Bij het eerste wordt er volledig zonder dakpannen gewerkt. De panelen komen te liggen op het dakskelet van het pand. Om de openingen tussen de panelen en bijvoorbeeld dakvensters te vullen wordt er gebruik gemaakt van pasplaten, die weliswaar geen energie opleveren maar er wel fraai uitzien. Het belangrijkste is natuurlijk dat het dak volledig waterdicht blijft. Daar staan dit soort BIPV zonnepanelen systemen ook voor in.

Bij een geïntegreerd dakoppervlak wordt als het ware een raamwerk blootgelegd op uw dak waar de panelen in komen te liggen. De randen van het oppervlak worden voorzien van een speciaal frame dat naadloos aansluit op zowel de pannen aan de buitenkant als de panelen die er in komen te liggen. Elk paneel wordt in een soort bak gelegd dat met kliksystemen aan elkaar vast wordt gemaakt. Wel moet elk paneel ook in het dakbeschot zelf geschroefd worden.

Het derde systeem is het eenvoudigste van de drie. Bij dit systeem kan elk paneel individueel op het dak worden aangebracht door ze in een bak te leggen. Dit systeem is ook het goedkoopst van de drie. U moet hierbij denken aan een uitgave van rond de € 1200,- aan montagemateriaal – ruim het drievoudige van een normaal montagesysteem.