27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Dit is de zwarte variant van de bovengenoemde Denim. Deze is vooral populair voor mensen met een schuin dak.

Deze polykristallijne panelen komen tegenwoordig in 4 uitvoeringen: SC A | P240BB; SC A | P250BB; SC A | P255BB; SC A | P260BB. De BB toevoeging geeft aan dat het zwarte panelen zijn en niet de blauwe Denims. Het enige waar deze panelen in afwijken is de kleur. De rasterlijnen van deze zwarte panelen zijn evenredig gekleurd, waardoor de smalle vlakken van gelijke grootte zijn; dat is wel een verschil met de vlakken op de blauwe poly’s.

Anders dan veel zwarte panelen zijn de Black Denims dus polykristallijn. De 60 cellen in het paneel zijn 156 * 156 mm, oftewel 6 inch. De panelen meten 1640 * 996 * 40 mm en zijn dus standaardformaat. Zonder draagconstructie wegen de BB’s 18.7 kilo. De voorplaat is van gehard glas en zeer transparant. Mocht de installateur het nodig achten om te aarden, dan kan dat met een speciaal aangebracht aardgaatje achter in het frame.

Het enige, en dat is een miniem verschil, is dat de IP waarde van de junction box op het paneel bij de zwarte Denims een iets hogere waarde heeft. De blauwe panelen hebben IP waarde 67, en de BB’s hebben een waarde van 68. In de praktijk maakt dit weinig uit. Vanaf IP waarde 55 kun u al met een hogedrukspuit tegen de junction box spuiten zonder dat deze water doorlaat. Het zou geen argument moeten zijn de blauwe boven de zwarte te kiezen in technisch opzicht.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen