Zonnepanelen schoonmaken doet u zo!

Zonnepanelen schoonmaken is een onderwerp waar wij vaak over worden gevraagd. Zonnepanelen zijn een relatief nieuw fenomeen op woonhuizen. Daarom weten niet veel mensen hoe hun zonnepanelen correct gereinigd moeten worden. Op zonnepanelen zit een nano-coating. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen over het algemeen vrij zelfreinigend zijn. Bij natuurlijke neerslag spoelt het opgehoopte stof en vuil meestal er gewoon af. Als uw zonnepanelen echter onder een lage hoek staan gaat dit wellicht minder goed. Ook als u in een drukke, droge of stoffige omgeving woont, hebt u er last van. Zelfs aan zee, moet u af en toe uw zonnepanelen reinigen. Ze kunnen dan het maximale vermogen blijven genereren. Stof, vogels, bladeren en zeezoutresiduen kunnen allemaal de hoeveelheid energie die uw zonnepanelen produceren verminderen. De levensduur van uw zonnepanelen wordt door deze sedimenten ook verkort.

Waarom zou u uw zonnepanelen schoonmaken?

Vuile zonnepanelen verminderen de hoeveelheid zonlicht die wordt geabsorbeerd door het paneel. Hierdoor wordt de hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door het zonnepaneel lager. Verder zijn zonnepanelen een product van elektrische technologie. Ze moeten worden onderhouden om ze nog jarenlang in goede staat te houden.

Hoe vaak moet u uw zonnepanelen reinigen?

Wij bij Triplesol bevelen aan zonnepanelen om het jaar schoon te maken. De beste momenten voor zonnepanelen schoonmaken is in de vroege lente en late herfst. Huizen in gebieden met bouw en / of regionale / landbouwgebieden moeten hun panelen vaker reinigen. Als je in een relatief vochtig gebied woont waar het regelmatig regent, mogen periodes tussen schoonmaken langer duren. Ze zijn zelfs helemaal onnodig zijn. Op het oog en via de monitoring kunt u goed zien of het nodig is. Laat uw panelen inspecteren door een gerenommeerde installateur voordat u uw panelen schoonmaakt.

Wanneer moet u zonnepanelen reinigen?

Reinig uw zonnepanelen op een bewolkte dag. De beste tijd is in de vroege ochtend of de avond in de koelere maanden. Dit beschermt u niet alleen tegen schade door de zon, maar het houdt ook alle reinigingsproducten tegen die te snel op de zonnepanelen drogen, waardoor er extra vet of resten achterblijven.

Wie kan zonnepanelen schoonmaken?

Elke niet-gehandicapte persoon kan zijn eigen zonnepanelen reinigen, zolang ze dit vanaf de grond doen, of professionele kennis hebben over het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden op het dak. Als dit niet mogelijk is, moet u een goede glazenwasser inhuren met de juiste veiligheids- en apparatuurtraining.

Hoeveel kost het om zonnepanelen schoon te maken?

Volgens sommigen moet het schoonmaken van zonnepanelen tussen de € 8- € 10 per zonnepaneel kosten om te reinigen. Dat betekent dat de jaarlijkse reiniging van een gemiddeld 2000 Wp PV-systeem met 7 panelen ongeveer € 56,- kost. Dat is afhankelijk van uw locatie en glazenwasser.

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Als u de zonnepanelen veilig van de grond kunt bereiken, kunt u ze zelf schoonmaken. Volgens Triplesol hebt u een zachte zemelen doek van goede kwaliteit nodig en wat osmose water. Gebruik een slang met een geschikt mondstuk dat de waterstroom naar de bovenkant van uw panelen leidt.

3 stappen om zonnepanelen te reinigen

  1. Triplesol adviseert voordat u reinigingswerkzaamheden op uw zonnepanelen uitvoert, dat u eerst met ons contact opneemt.
  2. Zet altijd, bij elke werkzaamheid aan de panelen, eerst de automaat in de meterkast om.
  3. Als dit gebeurd is, borstel dan alle losse stof en vuil uit de panelen.

Wat U NIET moet doen bij het reinigen van zonnepanelen

  1. Gebruik geen schurende producten, reinigingsmiddelen of poeders om uw zonnepanelen schoon te maken. Deze kunnen krassen op het glas veroorzaken en resten achterlaten.
  2. Hard water (rijk aan mineralen) kan afzettingen achterlaten wanneer het opdroogt.
  3. Spuit alleen direct water op het bovenste oppervlak van uw panelen. Doe dat niet op de achterkant van de panelen of in de openingen tussen de panelen en het dak.
  4. Was zonnepanelen niet als ze warm zijn – de plotselinge temperatuurverandering van koud water verhoogt het risico van barsten in het glas.

Wilt u toch het schoonmaken van uw zonnepanelen uitbesteden? Vraagt u dan direct bij ons een offerte aan!

SunPower ontslaat 150-250 werknemers

SunPower is nog altijd een fabrikant waar we veelvuldig naar gevraagd worden. Het Amerikaanse bedrijf heeft de reputatie de beste zonnepanelen ter wereld te maken. Het bedrijf biedt lange garanties voor de panelen, die inmiddels ook in Mexico worden gemaakt. Over Sunpower zeggen wij altijd hetzelfde: dit bedrijf heeft geen perspectief. Deze week kondigde het bedrijf een nieuwe ontslagronde aan.

De afgelopen jaren waren niet geweldig voor SunPower. Het bedrijf heeft verschillende reorganisaties achter de rug, omdat het probeert het ongrijpbare doel van winstgevendheid te bereiken. De nieuwste reorganisatie in het bedrijf is de volgende grote aderlating. Ongeveer 3% van het wereldwijde personeelsbestand gaat daarmee verloren. Het zou volgens het bedrijf gaan om een teveel aan kantoorpersoneel. Ruwweg 3% van de SunPower werknemers, verliest zijn baan.

Op de typische SunPower manier zijn de details over deze ingreep vaag en beperkt. Een deel van deze werknemers wordt geacht te vertrekken als onderdeel van een vrijwillig vertrekprogramma. De vestigingen waar de medewerkers van zouden moeten vertrekken, is door het bedrijf niet gespecificeerd. Het zou gaan om personeel dat niet verbonden is aan het productieproces van de panelen zelf.

Als gevolg van de ontslagronde verwacht  SunPower in de eerste helft van 2018 $ 20 tot $ 30 miljoen bij te kunnen schrijven op de balans. Dit is een druppel op de gloeiende plaat vanwege de verliezen van het bedrijf, waarbij het bedrijf alleen al in het vierde kwartaal van 2017 $ 750 miljoen verloor. Het is daarmee de vraag hoe lang het zal duren tot een vergelijkbare aankondiging zal komen voor nog zittend personeel. En als men iets verder voorruit denkt, voor het gehele personeelsbestand.

SunPower zegt dat President de schuldige is

Het bedrijf geeft de schuld aan “de bekende kortetermijnimpact van Trump’s importheffingen”. Elk kwartaal verloor het bedrijf al geld; zelfs nog voor de importheffingen van kracht waren. De belofte van SunPower om “duurzame winstgevendheid” te realiseren in de tweede helft van de vorige eeuw, heeft het nog bij lange na niet ingewilligd. Het is de vraag hoe lang aandeelhouders dit bedrijf nog kunnen steunen, ondanks de prachtige technologie dat ze voortbrengen.

Salderen nieuws: salderen gaat een jaar door

Iedereen wacht in spanning op salderen nieuws. Een ongemakkelijke spanning. Ook hier wordt wel eens op de agenda gekeken op kantoor van Triplesol.  Vanaf 2020 zou het overheidsbeleid veranderen. Salderen werd in de ban gedaan, en daar kwam een terugleversubsidie voor terug. Eerder dit jaar berichtte Minister Wiebes hier al over aan de Tweede Kamer in een brief. Hierin werden de lijnen uitgezet van wat er verwacht moest worden.  Ik heb hier eerder over geschreven. Ik zet alles weer even op een rijtje.

Salderen nu

Salderen nu is een systeem waarbij elke kWh die op wordt gewekt twee kanten op kan gaan. Het wordt à la minuut verbruikt, of het gaat terug het net op. De verhouding tussen deze twee bestemmingen is ongeveer 25%/75%, respectievelijk. De 75% die je teruglevert ruil je om tegen elektriciteit die je later weer verbruikt. Stel dat in die 75% ook een deel buiten het eigen verbruik zit, dan krijg je daar van de netbeheerder een verlaagd tarrief voor. Dit is de reden  dat de meeste mensen in Nederland een systeem nemen dat geënt is op hun eigen verbruik, maar niet meer.

Vanaf 2021 (blijkt nu), komt er een standaard terugleversubsidie voor de 75% die je teruglevert aan het net. Voor alle teruggeleverde elektriciteit wordt een lager tarief betaalt dan de 1:1 vergoeding die je nu met salderen hebt. De terugverdientijd van een zonnepaneelinstallatie zal daarmee omhoog gaan. Wiebes schreef in zijn brief dat een gemiddeld systeem binnen 7 jaar terugverdient moet zijn. De hoop is dat mensen op den duur gaan kiezen voor kleinere thuisaccu’s, waarmee de 75% die ze terugleveren voor een deel kan worden opgeslagen. Uiteraard is dit een erg prijselastisch onderwerp. Het parool van de overheid luidt daarom: stapsgewijs afbouwen van stimulering, zodat het uiteindelijk geen overheidssteun nodig heeft.

Salderen nieuws

Niet geheel onverwacht, blijkt het schetsten en inregelen van dit project een behoorlijk lastig karwei, meldde Wiebes de Kamer afgelopen woensdag. Hij memoreerde geen vertrouwen te hebben dat de koerswissel voor 2020 gerealiseerd zou zijn. Hieraan kleven een aantal voordelen. De belangrijkste is dat huidige zonnepaneel bezitters een jaar langer tegen het gunstigere tarief kunnen terugleveren. Mensen die nu al zonnepanelen hebben profiteren van dit versneld terugverdienen. Nieuwe zonnepaneel bezitters schaven iets van die 7 jaar af, die ze al langere tijd is voorgehouden om teleurstelling te voorkomen. Een jaar langer salderen is ook gunstig voor de staatskas voor dit jaar, want salderen is iets goedkoper dan de start van het nieuwe terugleversubsidie traject, volgens de Rekenkamer.

Rekenvoorbeeld salderen nieuws

Stel men heeft een verbruik van 4000 kWh, en neemt een systeem van 5000 kWh. Als het verbruik hetzelfde blijft wordt er dus een surplus teruggestuurd het net op, naar de elektriciteitsmaatschappij. Ongeveer 1000 kWh van de opgewekte elektriciteit wordt op moment dat het binnenkomt verbruikt. 3000 kWh wordt gesaldeerd. De 1000 kWh reken ik tegen een tarief van marktwaarde: wat u ervoor zou betalen als u het in zou kopen. De 3000 kWh wordt volgens de wet salderen verrekend tegen het verbruik dat op een ander moment plaatsvindt. Wij gaan voor deze berekening uit van een kWh prijs van € 0,20. Elektriciteitsbedrijven zitten rond de 8 cent. De conclusie is dat een systeem van rond de 18 panelen per jaar u € 800,- op elektra bespaard, en dat u netto € 80,- verdient aan uw productie. In totaal levert uw investering € 880,- per jaar op.

verbruik 4000
vermogen 5000
surplus 1000
25% 75%
2018 4000 0,2 200
0,2 600
800
1000 0,08 80
880
2021 25% 75%
4000 0,2 200
0,17 510
710
1000 0,17 170
880

Vanaf 2021

Vanaf 2021, volgens dit salderen nieuws, gaat er veel veranderen. Wat een elektra consument in zijn eigen woning aan elektra verbruikt, blijft buiten beschouwing. Daar heeft het net immers niets mee te maken. Maar voor de 75% die te veel wordt opgewekt, wordt straks niet meer gesaldeerd, maar een terugleversubsidie betaald door het Rijk. Die subsidie zal naar ieders inschatting een verlaging zijn van het huidige tarief. Niemand weet precies hoeveel dat moet worden. Ik ga voor de opbrengstberekening uit van € 0,17. Zoals te zien is in deze berekening betekent dat € 90,- minder in dit voorbeeld. Echter, het onderscheid tussen binnen en buiten het eigen verbruik zal als gevolg van de terugleversubsidie wegvallen. Wie nu dus een systeem neemt die eigenlijk iets te groot is, kan onder de nieuwe regeling net zoveel eraan verdienen, als tijdens salderen.

Triplesol’s advies nu luidt, als de middelen beschikbaar zijn, om gewoon het hele dak vol te leggen.

Astronergy breidt de productie van Duitse panelen uit in Frankfurt

Solar zonnepanelen in één keer moeilijk verkrijgbaar bleken. Astronergy werd een logische keuze doordat het dezelfde prijs had als Trina Solar. Ook kon worden aangevoerd dat het bedrijf een echt Duits product is. Zo als zoveel Duitse zonnepaneel fabrikanten heeft Astronergy twee productielocaties voor zonnepanelen. Één in China en één in Duitsland. De Duitse eenheid van Chinese paneelproducent Astronergy breidt zijn Duitse productie uit door zich te wagen aan de productie van hoogwaardige en standaard mono-kristallijne PV-modules.

Al in in 2013 had Astrongergy de aankoop afgerond van de fabriek in Frankfurt (Oder). Het bedrijf kocht deze van de voormalige Duitse PV-top, Conergy. Conergy ging eerder dat jaar failliet en verkocht zijn merknaam en een aantal van zijn verkoop- en serviceactiviteiten aan de Amerikaanse belegger Kawa Capital Management.

Astronergy, een onderdeel van de Chinese industriële groep Chint, zei deze week dat het nieuwe generatie PERC-cellen gebruikt voor de productie van krachtige modules in de 295 tot 310 Watt piekvermogenklassen. Deze zijn onlangs door TÜV Rheinland gecertificeerd. Astronergy breidt met met de nieuwe module productiecapaciteit uit in zijn fabriek in Frankfurt en Berlijn tot 340 MWh. Het is een van de weinige voorbeelden van een toename van de productiecapaciteit in Duitsland. Hiervoor waren jaren van een algemene achteruitgang van de productie van zonnepanelen in het land. De oorzaak van de uitbreiding komt voort uit een opnieuw aangestoken geschil over antidumpingmaatregelen van de Europese Commissie (EC).

Zonnepaneel fabrikanten en ontwikkelaars onder leiding van lobbygroep SolarPower Europe (SPE) vechten voor een einde aan de EU-antidumpingmaatregelen en minimumprijzen (MIP) voor Chinese producenten. De meeste van de weinig overgebleven fabrikanten in Europa onder leiding van SolarWorld en lobbygroep EU Pro Sun wil dat de EC die maatregelen uitbreidt. EU Pro Sun betoogt dat de resterende PV-verwerkende industrie in Europa de maatregelen nodig heeft om ervoor te zorgen dat een nieuwe golf van Chinese dumping het jonge herstel van fabrikanten in de EU niet zal vernietigen. De EC heeft echter begin maart besloten de maatregelen en MIP niet van kracht blijven.

Astronergy zonnepanelen aanbod

De seriële productie van de nieuwe modules start medio oktober en is vervolgens verkrijgbaar bij distributeurs. Het bedrijf zal zijn nieuwe ASM6610M standaard monomodules met zilver aanbieden in de standaard vermogensklasse tussen 275 en 290 Wp. In de premium vermogensklasse van 295 tot 300 Wp zal dit zwart omrand worden. De volledig zwarte monomodule “Violin ASM6610M (BL)” zal beschikbaar zijn in de vermogensklasse van 275 tot 285 Wp.

“Naast de standaard monomodules met zilveren frames, bieden we ook volledig zwarte monomodules. We testten de zwarte cellen van verschillende gevestigde fabrikanten van tier 1-cellen, maar slechts twee konden voldoen aan onze hoge verwachtingen met betrekking tot de kleurdiepte en uniformiteit van de cellen “, zegt Thomas Volz, chief executive bij Astronergy.

Voor een aanbieding van Astronergy, komt u gemakkelijk met ons in contact via de contactpagina van Triplesol.

SolarEdge optimizersystemen breidt patenten rechtszaak tegen Huawei omvormers uit

SolarEdge optimizersystemen bevinden zich op eenzame hoogte. Geen bedrijf haalt dit niveau van opbrengst, duurzaamheid en betaalbaarheid. Triplesol had in de wandelgangen al lang kennis genomen dat Huaewei ze naar de troon wilde steken. Het bedrijf blinkt uit in telecommunicatie en heeft er heel wat voor over ook de omvormermarkt te gaan beheersen. Maar dat zal niet zonder slag of stoot van SolarEdge optimizersystemen gaan.

Het op Nasdaq genoteerde, uit Israël afkomstige SolarEdge optimizersystemen daagde in 2017 het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei omvormers voor de rechter. Het zou gaan over vermeend ongeoorloofde gebruik van gepatenteerde technologie. De zaak is in behandeling bij de rechtbank van Mannheim in Duitsland. SolarEdge omvormers kondigde dinsdag aan dat het de aanklacht tegen Huawei en een Duitse Huawei-distributeur heeft uitgebreid door op twee extra patenten te claimen. Het zou gaan om de Power Optimizer-technologie. SolarEdge heeft het hof verzocht om een schadevergoeding. Deze zou berust zijn op het oneigenlijke gebruik van patenten door de beklaagde. Verder eist SolarEdge optimizersystemen het terugroepen van de inbreukmakende Huawei optimizers die verkrijgbaar zijn op de Duitse markt.

SolarEdge optimizersystemen is opgericht in 2006. Het ontwikkelt optimalisatie-, monitoring- en afstandsbedieningsoplossingen voor zonnepanelen en systemen. Het is bedoeld om de efficiëntie van omzetting naar zonne-energie te verhogen. SolarEdge heeft $ 126 miljoen opgehaald in de IPO van 2015. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 607 miljoen voor 2017 en een GAAP-nettowinst van $ 84,2 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan 600 mensen in dienst in Israël, Noord-Amerika, Azië en Europa.

Gevolgen kwaliteit/service SolarEdge optimizersystemen?

Van deze intellectueel eigendom perikelen tussen de reuzen merkt u als consument van de producten helemaal niets. SolarEdge optimizersystemen blijft een heel betrouwbaar product waar u jaren plezier van zult hebben. Wij verkopen sinds 2015 nauwelijks iets anders.

Bekijk nu eenvoudig en snel wat een zonnepaneelinstallatie u kost!

Saldering vanaf 2020 – er is nieuws

Eindelijk is daar nieuws over de saldering zoals deze vorm gaat krijgen vanaf 2020. Alles werd in een brief van 15-6 aan de kamer geschreven door Minister Wiebes. We wisten het allemaal al een beetje toen het Rregeerakkoord verscheen. Hierin werd gesproken over een terugleversubsidie die de plek in zou nemen van het salderen. Daar begint nu meer gestalte in te komen. In de brief staat omschreven wat de contouren van de terugleversubsidie worden – de opvolger van de saldering vanaf 2020. Daarnaast wordt beschreven wat het voorgenomen beleid wordt ten behoeve van de ondersteuning van energiecoöperaties, waaronder de toekomst van de postcoderoosregeling en een eventuele tegemoetkoming in de aanloopkosten. Tot slot worden mogelijkheden voor verbeteringen van de SDE+ besproken, vooral voor met zonne-energie opgewekte elektriciteit. Ik beperk mij in deze blog tot de uitwerking van het nieuwe beleid op de salderingswetgeving voor consumenten voor saldering vanaf 2020.

Hoe zit dat in elkaar?

De huidige salderingsregeling is voor burgers en bedrijven een aantrekkelijk instrument voor het stimuleren van hernieuwbare elektriciteitsproductie, meestal met behulp van zonnepanelen. De reden hiervoor is dat de regeling de terugverdientijd van de investering verlaagt. Even een korte uitleg over de werking van salderen: bij burgers en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting wordt de zelf opgewekte elektriciteit die zij op het net invoeden in mindering gebracht op de van het net afgenomen elektriciteit. Hierdoor hoeven deze kleinverbruikers geen leveringskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie en btw te betalen over dat in mindering gebrachte deel. Een terugverdientijd van 7 jaar is daarmee ook voor kleinere installaties reëel geworden. Het is het doel van de overheid om deze terugverdientijd te borgen met het nieuwe beleid, voor bestaande en nieuwe zonnepaneelbezitters. Echter, de politiek had dit onderwerp aangaande bepaalde overdenkingen.

Korte geschiedenis nieuw beleid saldering vanaf 2020

De salderingsregeling werd in 2016 voor het eerst geëvalueerd doordat toen al duidelijk werd dat overstimulering van zonne-energie al in het vizier was. Op 3 januari 2017 heeft Wiebes’ voorganger, voormalig Minister Kamp, de Kamer hierover geïnformeerd. Uit de evaluatie bleek dat de salderingsregeling een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de snelle groei van het aantal zonnepaneelinstallaties in Nederland. Uiteraard is de schatkist ook grote bedragen hierdoor misgelopen. In 2015 zou het Rijk een bedrag van rond de 60 miljoen zijn misgelopen hierdoor. Gezien de markt sindsdien een aantal keer is verdubbeld, kunt u het rekensommetje goed maken.

Welke richting gaat het op

In dit land hebben we de ambitie om iets te doen aan de CO2-uitstoot. Als eindstreep wordt 2050 vaak genoemd om klimaatneutraal te worden. Vanaf 2030 willen we al een 49% CO2-reductie doorvoeren. Het gaat snel met de ontwikkeling van de zonne-energie markt in Nederland. Vanaf 2030 wordt waarschijnlijk meer dan 6 GW aan zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de elektriciteitsvoorziening in Nederland. Er wordt een stapje gezet in de richting van de nationale doelen op dit vlak. We zitten nu op 500.000 huishoudens in Nederland die gebruik maken van zonnepanelen. Dat betekent dat straks tussen de 1,5 en 2 miljoen huishoudens zelf elektriciteit op zullen gaan wekken met PV.

Voor meer informatie over de achtergrond van salderen leest u hier meer. Dit artikel over Saldering vanaf 2020 is in tweeën gesplitst. Het andere artikel vindt u hier.

Onze Longi Solar bereikt een nieuw niveau

Het verhaal van Longi is dat zij lange tijd alleen cellen en wafers produceerden voor de grote merken. Zelf maakten ze geen zonnepanelen. Daar is nu verandering in gekomen. Wij bieden de 300 Wp zwart en alu aan. Qua prijs-opbrenst verhouding zijn dit misschien wel de sterkste panelen op de Nederlandse markt.

Maar nu krijgt Longi een nieuwe pluim. Het is een nieuwe stap in de kleurrijke ontwikkeling van het bedrijf. Het bedrijf haalde een efficiëntierecord van 20,66% voor de voorzijde van zijn 60-cellige tweevleugelige shingled-module. De mijlpaal werd bevestigd door het China General Certification Center. Uiteraard is dit niet het niveau van LG, maar voor Longi is het wel een piek.

Longi Solar heeft een conversie-efficiëntie van 20,66% aan de voorzijde van een p-type monokristallijne module bereikt met behulp van een shingled cell layout. De benchmark voor een module van dit type werd bevestigd door het China General Certification Center, zegt Longi. “Deze doorbraak in efficiëntie van de conversie van modules bevestigt verder het ontwikkelingspotentieel van monokristallijn PERC,” zei Lv Jun, Vice President van Longi Solar. “Wij zijn er vast van overtuigd dat dit de reguliere producten in de komende drie jaar volledig zal vervangen en de efficiëntie en betrouwbaarheid van de energieopwekking van PV-systemen effectief zal verbeteren. Het zal op zijn beurt LCOE verminderen en klanten meer voordelen opleveren.”

Longi Solar heeft dit jaar drie efficiëntieverslagen voor zijn producten aangekondigd. Het wedijvert met mederangs modulaire fabrikant JinkoSolar voor de beste plaats voor efficiëntie in cellen en modules.

Shingled-celmodules zijn een nicheproduct gebleven dat alleen verkrijgbaar is bij een paar fabrikanten. De technologie is echter een concept met een sterk potentieel en de focus van onderzoek voor fabrikanten van topniveau. In zijn persbericht zegt Longi Solar dat het “geleidelijk aan zijn innovatieve technologieën in massaproductie zal brengen en deze geavanceerde technologieën op zijn producten zal toepassen”.

Meer lezen over Longi

Bent u geinteresseerd in meer nieuws over Longi? Bezoek onze andere blog op Mijnzonnepaneelofferte.nl

LG Solar verlengt productgaranties voor zonnepanelen tot 25 jaar

LG Solar heeft de uitbreiding van productgaranties aangekondigd van 15 tot 25 jaar. De modules waar het om gaat, zijn de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en LG Neon 2 BiFacial, evenals de LG Neon R. De garantie biedt verdere prikkels voor potentiële klanten en benadrukt de toewijding van LG Solar aan hoogwaardige zonnemodules.

LG heeft ook verdere garanties gegeven: voor het eerste jaar van eigendom van LG MonoX Plus en de LG NeON 2-modules zal het uitgangsvermogen met niet meer dan 2 procent dalen. Vanaf het tweede jaar zal de stroomvoorziening gemiddeld niet meer dan 0,5 procent per jaar dalen. Daarom zal aan het einde van het 25e jaar het geleverde vermogen ten minste 86 procent van de oorspronkelijke waarde zijn.

De LG Solar NeON R, dat al een productgarantie van 25 jaar heeft, heeft nu ook een prestatiegarantie. Opnieuw wordt gegarandeerd dat het vermogen in het eerste jaar met niet meer dan 2 procent daalt. Voor de resterende 24 jaar zal de output niet meer dan 0,4 procent dalen. Daarom is aan het einde van het 25e jaar de output ten minste 88,4 procent van de uitvoer die op de module is gespecificeerd bij verkoop.

Uitstekende kwaliteit en hoge prestaties bij LG Solar

LG-modules ondergaan strenge tests tijdens het hele productieproces, waaronder vier keer testen zoals vereist door de IEC-norm. Als gevolg hiervan voldoen ze aan de strengste kwaliteitscriteria. Dit stelt LG in staat om toonaangevende productgaranties aan te bieden.

“De modules van LG Solar combineren een uitgekiend ontwerp met krachtige PV-technologie. Dankzij verdere verbeteringen in de productie biedt LG nu een productgarantie van 25 jaar voor alle zonnemodules. Onze klanten en partners kunnen nu nog meer investeren in veiligheid.” verklaart Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics Germany. “We zijn trots dat we onze kwaliteitsbelofte opnieuw kunnen onderbouwen met tastbare maatregelen.”

Bent u in meer nieuws over LG Solar geinteresseerd? Lees dan hier verder.

Zonnepanelen kopen, zegt De Stand van Nederland met een programma over duurzaam

De uitzending uit maart adviseert zonnepanelen kopen aan eenieder die daar het geld voor heeft. In de aflevering van De Stand van Nederland wordt ruim aandacht besteed aan duurzame technologie en passeren een aantal interessante thema’s de revue. Naast zonnepanelen kopen, gaat het programma ook in op andere duurzame technologie. In dit artikel ligt ik een aantal feitjes op uit de uitzending.

Zonnepanelen kopen is een breed gehoord parool nu. De uitzending volgt Andre German, een man met 44 zonnepanelen op zijn dak. Andre houdt minutieus de opbrengsten van zijn systeem bij. Hij zet de resultaten af tegen rente op een bankrekening.  Had hij de € 12.000,- die hij in zonnepanelen kopen heeft geinvesteerd op de bank gezet, dan had hij maar € 120,- per jaar bespaard. De terugverdientijd, stelt Andre, is maar 6 jaar. Hij rekent voor dat na 6 jaar hij maar € 720,- op zijn bankrekening erbij kon schrijven. Nu heeft hij zijn investering terugverdiend en bespaart hij elk opvolgend jaar € 2000,-. Hiermee komt hij tot de conclusie dat zijn rendement maar liefst 17% is.

We hebben meer ondernemers als Harry nodig. In Nederland halen we maar 6% van onze energievoorraad uit duurzame bronnen. Een deel daarvan komt uit de 9.000.000 zonnepanelen die in het land liggen. Tweederde van de zonne-energie is afkomstig van particuliere huishoudens. Er waren in Nederland anno 2016 500.000 huishoudens in Nederland met zonnepanelen. Dat is ongeveer 11% van de huishoudens met eigen dak. In 2012 was dat nog maar 200.000. Een hoop huishoudens kunnen dus nog zonnepanelen kopen. Eenderde van de zonnepanelen staat bij bedrijven. Er moeten dus vooral meer bedrijven zonnepanelen kopen. Het bedrijfsleven is een veel belangrijkere energieslurper dan andere sectoren.

We hebben in Nederland ambitieuze doelen gesteld. Vanaf 2020 moeten we het aandeel duurzame energie hebben verdubbeld. In 2050 zou Nederland helemaal klimaat neutraal moeten zijn. Dit wordt dus een omwenteling van buitengewone proporties.  Maar ja, “wie moet daarvoor betalen?” stelt het programma terecht. Het CBS ondervroeg de mensen dat. De conclusie is dat de Nederlander van de overheid stappen verwacht, van het bedrijfsleven, maar niet zo gauw zichzelf.

Vragen voor de toekomst

Als Nederlanders massaal zonnepanelen kopen, wie moet deze dan gaan installeren? De werkgelegenheid in de sector kampte de afgelopen paar jaar met een buitengewone groei. In de afgelopen 14 jaar groeide het aantal banen met 14%. Terwijl de algemene werkgelegenheid daalt, heeft de duurzame sector daar dus helemaal geen last van. Er zijn nu 140.000 banen in de sector. Het aantal werkplekken stijgt dus minder snel dan het beschikbare werk. Wie weet hoeveel banen daar bij komen, of zullen moeten komen om aan de astronomische vraag te voldoen? En de regering, wat gaan zij met salderen doen?

LG zonnepanelen verkoop stijgt in VS: Trump wil banen beschermen

LG zonnepanelen spelen een beetje vals. Elk kind kent de basisregel dat valsspelers nooit moeten profiteren. Als ze dat wel doen, is er geen reden om volgens de regels te spelen. Hetzelfde geldt voor handelsovereenkomsten. KORUS is een handelsovereenkomst tussen Zuid-Korea en de VS. Samsung en LG zijn sinds 2011 driemaal schuldig bevonden aan het schenden van de regels daaruit. Het gaat om het dumpen van zonnepanelen op de Amerikaanse markt .

LG Zonnepanelen en Samsung hard aanpakken

De ITC stelde vast dat de twee Zuid-Koreaanse bedrijven hun productieactiviteiten naar kleine ontwikkelingslanden hebben verplaatst. Ze deden dit om exportbeperkingen in KORUS te voorkomen. Het resultaat van de dumpingcampagne van Samsung en LG, is dat de bedrijven in 2016 zijn verhuisd van nauwelijks op de kaart naar de nummers één en twee posities in de zonnepanelen verkoop in de Verenigde Staten. Ze komen op respectievelijk 18 en 16 procent van het marktaandeel. Voor deze derde overtreding van de regels in zes jaar, heeft de ITC president Trump aanbevolen een 50% -heffing op Samsung- en LG-producten te doen als boete voor hun voortdurende en systematische misbruik van de KORUS-overeenkomst. Ondertussen dringen sommigen in het Congres de President juist aan om de fabrikanten niet te hard aan te pakken. Zowel Samsung als LG hebben plannen aangekondigd om zonnepanelen te maken in Tennessee en South Carolina.

Oplossing

De enige manier om ervoor te zorgen dat de twee bedrijven daadwerkelijk fabrieken in de Verenigde Staten bouwen, is om de ITC-importtariefboete tegen hen af ​​te dwingen. Dat zou LG zonnepanelen en Samsung aanmoedigen om de productie te verschuiven naar de Verenigde Staten om hun onrechtmatig verkregen marktaandeel te halen. Een beslissing zal waarschijnlijk in januari vallen. President Trump zal misschien de volledige reikwijdte van de ITC-sancties afdwingen tegen de twee bedrijven die de letter en de geest van de KORUS-overeenkomst hebben gemanipuleerd en misbruikt en een krachtige boodschap sturen dat handelsovereenkomsten worden afgedwongen. Toen de ITC in de zonnepaneelzaak van Samsung / LG vonnis maakte, verwezen ze naar een andere zonnepaneelzaak: SolarWorld en Suniva.

SolarWold en Suniva casus

SolarWorld heeft als belangrijkste investeerder de Qatar Foundation, van de koninklijke Qatari familie. De investeerders in Qatar zouden de belangrijkste begunstigden zijn van SolarWorld. Suniva is het andere bedrijf dat heffingen vraagt ​​voor buitenlands geproduceerde zonnepanelen. Dit Chinese bedrijf wordt gemanaged door een hedgefund op Guernsey. Guernsey is een offshore belastingparadijs. Suniva profiteerde van $ 48 miljoen aan ssubsidies. Het gebruikte zelfs gevangenisarbeid om de producten te bouwen. Toch ging Suniva nog steeds failliet. Tegenover nieuwe heffingen op geïmporteerde zonnepanelen staan ​​meer dan 1.000 Amerikaanse bedrijven in de Solar Energy Industries Association.  Op de beschuldiging dat de buitenlandse concurrentie iets te maken had met het failliet gaan van SolarWorld, zei Depcom CEO: “Depcom moest toezicht en druk uitoefenen om SolarWorld zijn product te laten leveren. Deze werden nooit op tijd geleverd. Product waarvan we dachten dat het in Amerika was gemaakt, bleken uit andere landen te komen.”

Gevolgen besluit voor LG Zonnepanelen

Het netto-effect van het ITC-besluit zou de verdubbeling van de kosten van zonnepanelen zijn, gekoppeld aan het verlies van bijna 100.000 banen in de Verenigde Staten, met als doel de investeerders in China en Qatar te bedienen op een van de groene energie agendapunten van Obama. Belangrijk is om handelswetten te handhaven. De International Trade Court doet over het algemeen uitstekend werk door het juiste antwoord te vinden bij het handhaven van onze handelswetten, zoals ze deden in de dumping zaak van Samsung / LG. Het is onverdedigbaar dat deze twee bedrijven de beloning verdienen om KORUS zonder nadeel te hebben misbruikt.

In het geval van SolarWorld en Suniva komt de handhaving van het ITC-besluit echter ten goede aan buitenlandse entiteiten. Amerikaanse banen kunnen worden weggespoeld. President Trump is bezig met het bepalen van de definitieve afhandeling van beide zaken. Hij moet de ITC een split decision geven – de volledige handhaving van de Samsung / LG-tariefboetes vaststellen en de beslissing van SolarWorld / Suniva terzijde schuiven als schadelijk voor de belangen van Amerikaanse werknemers.

Kijkt u eens op Mijnzonnepaneelofferte.nl. Hier maakt u een op maat gemaakte aanbieding die u volledig zelf kunt samenstellen.