Astronergy breidt de productie van Duitse panelen uit in Frankfurt

Solar zonnepanelen in één keer moeilijk verkrijgbaar bleken. Astronergy werd een logische keuze doordat het dezelfde prijs had als Trina Solar. Ook kon worden aangevoerd dat het bedrijf een echt Duits product is. Zo als zoveel Duitse zonnepaneel fabrikanten heeft Astronergy twee productielocaties voor zonnepanelen. Één in China en één in Duitsland. De Duitse eenheid van Chinese paneelproducent Astronergy breidt zijn Duitse productie uit door zich te wagen aan de productie van hoogwaardige en standaard mono-kristallijne PV-modules.

Al in in 2013 had Astrongergy de aankoop afgerond van de fabriek in Frankfurt (Oder). Het bedrijf kocht deze van de voormalige Duitse PV-top, Conergy. Conergy ging eerder dat jaar failliet en verkocht zijn merknaam en een aantal van zijn verkoop- en serviceactiviteiten aan de Amerikaanse belegger Kawa Capital Management.

Astronergy, een onderdeel van de Chinese industriële groep Chint, zei deze week dat het nieuwe generatie PERC-cellen gebruikt voor de productie van krachtige modules in de 295 tot 310 Watt piekvermogenklassen. Deze zijn onlangs door TÜV Rheinland gecertificeerd. Astronergy breidt met met de nieuwe module productiecapaciteit uit in zijn fabriek in Frankfurt en Berlijn tot 340 MWh. Het is een van de weinige voorbeelden van een toename van de productiecapaciteit in Duitsland. Hiervoor waren jaren van een algemene achteruitgang van de productie van zonnepanelen in het land. De oorzaak van de uitbreiding komt voort uit een opnieuw aangestoken geschil over antidumpingmaatregelen van de Europese Commissie (EC).

Zonnepaneel fabrikanten en ontwikkelaars onder leiding van lobbygroep SolarPower Europe (SPE) vechten voor een einde aan de EU-antidumpingmaatregelen en minimumprijzen (MIP) voor Chinese producenten. De meeste van de weinig overgebleven fabrikanten in Europa onder leiding van SolarWorld en lobbygroep EU Pro Sun wil dat de EC die maatregelen uitbreidt. EU Pro Sun betoogt dat de resterende PV-verwerkende industrie in Europa de maatregelen nodig heeft om ervoor te zorgen dat een nieuwe golf van Chinese dumping het jonge herstel van fabrikanten in de EU niet zal vernietigen. De EC heeft echter begin maart besloten de maatregelen en MIP niet van kracht blijven.

Astronergy zonnepanelen aanbod

De seriële productie van de nieuwe modules start medio oktober en is vervolgens verkrijgbaar bij distributeurs. Het bedrijf zal zijn nieuwe ASM6610M standaard monomodules met zilver aanbieden in de standaard vermogensklasse tussen 275 en 290 Wp. In de premium vermogensklasse van 295 tot 300 Wp zal dit zwart omrand worden. De volledig zwarte monomodule “Violin ASM6610M (BL)” zal beschikbaar zijn in de vermogensklasse van 275 tot 285 Wp.

“Naast de standaard monomodules met zilveren frames, bieden we ook volledig zwarte monomodules. We testten de zwarte cellen van verschillende gevestigde fabrikanten van tier 1-cellen, maar slechts twee konden voldoen aan onze hoge verwachtingen met betrekking tot de kleurdiepte en uniformiteit van de cellen “, zegt Thomas Volz, chief executive bij Astronergy.

Voor een aanbieding van Astronergy, komt u gemakkelijk met ons in contact via de contactpagina van Triplesol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *