Beste zonnepanelen

De beste zonnepanelen zijn straks 90% efficiënt

De beste zonnepanelen van tegenwoordig leveren zo’n 320 Wp. LG’s of Q-cells, bijvoorbeeld. De efficiëntie van zo’n paneel is rond de 20%. Speculatie over betere, goedkopere zonnepanelen zijn van alle tijden. NovaSolix hoopt koolstofnanobuisjes te gebruiken om een ​​groter deel van het elektromagnetische spectrum van de zon te vangen. Dat is een proces waarvan ze hopen dat het een 90% efficiënte zonnecel zal opleveren. Het paneel moet tegen een tiende van de kosten van moderne zonnemodules verkrijgbaar worden.

De technologie van NovaSolix is gebaseerd op een uitvinding uit de jaren ’60 – de rectificerende antenne (rectenna). RFID-tags vangen de radiogolven op die worden uitgezet door scanners en stroom zelf. NovaSolix streeft ernaar dat vermogen om te zetten met behulp van koolstofnanobuisjes. Deze zijn afgestemd op de volledige spectrumoutput van de zon: het is om een veel breder deel van de energie in onze omgeving te verzamelen.

NovaSolix is ​​niet de eerste die dit idee bedacht. Dr. Brian Willis, van de Universiteit van Connecticut, drong in 2013 aan op deze techniek. Toentertijd werd Willis als volgt geciteerd: commentaar op zonnerecten in het algemeen:

Ik vergelijk het met de tijd dat televisies voor ontvangst op konijnenoorantennes vertrouwden. Alles was een statische vervaging totdat je de antenne ronddraaide en de geest van een afbeelding zag. Daarna bleef je bewegen totdat het beeld duidelijker was. Dat is wat we zoeken, die geest van een afbeelding.”

NovaSolix zegt dat ze een proof of concept hebben laten zien aan derden, waarbij de beste zonnepanelen 43% efficiëntie hebben bereikt. Dat zou een 72-cel zonnemodule voorstellen in de buurt van 860 watt, met een 90% zonnecel die 1700 watt drijft.

CEO Rich Preston sprak over de uitdagingen van het inzamelen van geld in de zonne-energiesector. Het bedrijf is opzoek naar financiering in een vroeg stadium, zodat zij het eerste product kunnen produceren. Toen ik net klaar was met het lezen van Varand Sivaram’s Taming the Sun en hoorde hoe Sivaram zijn vaders Silicon Valley-bedrijf zag afvallen van de Chinese zonnerevolutie, wordt het duidelijker wat de uitdagingen zijn om in de stoel van Preston te zitten.

Maar verwacht niet dat deze harde realiteit zal versoepelen. Vorige week meldde Bloomberg dat Wind and Solar zo goed was geworden dat andere groene ideeën achterbleven. Jenny Chase zei dat de belangstelling van een investeerder in een vroeg stadium voor de beste zonnepanelen was “Omdat zonne-energie en wind zo goedkoop zijn, waarom zou u zich dan met iets anders bezig houden?”

De basismaterialen van het 90% efficient paneel zijn aluminium, koper, glas, nikkel en koolstof. De hardware kan worden vervaardigd op dezelfde productielijnen die flatscreen computers en tv’s maken. In feite denkt het bedrijf dat ze gebruikte productiehardware kunnen kopen en deze in de vroege stadia van groei kunnen inbouwen. De eerste productielijnen zouden $ 4,1 miljoen kunnen kosten en zouden in eerste instantie 45% efficiënte modules produceren.

De beste zonnepanelen ook in technologie verwerkt.

Onlangs publiceerde Lazard een rapport over de beste zonnepanelen waarin werd geprezen hoe nieuwe wind- en zonne-energie goedkoper te bouwen waren dan sommige reeds gebouwde kolen en gas fabrieken. De prachtige grafieken toonden een piek van de wind net onder de € 0,015/ kWh.

NovaSolix wil de meest concurrerende elektriciteit op aarde met een factor tien onderbieden. Het pad van NovaSolix naar de markt lijkt veel op de nieuwe zonnetechnologieën. De start in industrieën die een hoogrenderend product nodig hebben en kunnen omgaan met de hogere prijs terwijl het bedrijf schaalt. Satellieten en drones zijn twee stamgasten op deze lijst. Recenter zijn daar ook auto’s bij gekomen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *