Importheffing zonnepanelen

EU Commissie importheffing zonnepanelen wordt beëindigt voor Chinese import van zonne-energie

De importheffing zonnepanelen is verleden tijd. Bij Triplesol geloven we in hoogwaardige producten. Lang en goed functioneren van onze installaties is zeer belangrijk voor ons. Gelukkig is de markt behoorlijk opgevoed de afgelopen paar jaar. Was deze eerst nog zeer prijsgedreven, nu ligt de nadruk op kwaliteit. Triplesol heeft zich in dit klimaat goed kunnen ontplooien. De markt zal echter behoorlijk op tilt raken, nu de importheffing zonnepanelen verdwijnt. Met deze maatregel eindigt het protectionisme van de Europese zonnepanelenmarkt door de Europese Commissie. De kwakkelende Chinese fabrikanten zullen weer blootgesteld worden aan de lage prijzen die door hun Chinese evenknieën worden gevraagd. Het zal onmiskenbaar de dood betekenen voor elke Europese fabrikant die niet al maatregelen heeft getroffen.

In een onverwacht vroege aankondiging heeft de Europese Commissie besloten op 3 september om middernacht de importheffing zonnepanelen van de EU met betrekking tot PV-zonnecellen en -modules uit China te beëindigen. Hoewel de EU Prosun niet blij zal zijn met het nieuws, zal de meerderheid van de wereldwijde industrie deze stap toejuichen.

In een op 31-8 afgegeven verklaring heeft de Europese Commissie gezegd dat het de importheffing zonnepanelen van de EU die zijn opgelegd aan zonnepanelen en modules uit China sinds 2013 zal beëindigen. Als zodanig zouden importheffing zonnepanelen maatregelen officieel aflopen om middernacht op 3 september.

“Na rekening te hebben gehouden met de behoeften van producenten die zonnepanelen gebruiken of importeren, heeft de Commissie besloten dat het in het belang van de EU als geheel was om de maatregelen te laten vervallen. Dit besluit houdt ook rekening met de nieuwe hernieuwbare-energiedoelstellingen van de EU”, zei het in de verklaring.

De MIP-onderneming is in december 2013 van kracht geworden voor een periode van drie jaar. Het omvatte minimuminvoerprijzen en invoervolumes voor de Chinese invoer van kristallijne zonnecellen en modules. De overeenkomst werd onderhandeld als een compromis tussen de EU en China en trad in werking in plaats van antidumping- en antisubsidierechten.

In het najaar van 2015 heeft de EU Prosun verzocht om een ​​eerste onderzoek bij het vervallen van de verbintenis bij de Europese Commissie. Het leidde tot de verlenging ervan in maart van 18 maanden.

In de verklaring van vandaag schreef de commissie: “In haar besluit van maart 2017 streefde de Commissie naar een evenwicht tussen de belangen van gebruikers, importeurs en EU-producenten van zonnepanelen. De Commissie wilde er ook voor zorgen dat EU-consumenten panelen konden kopen tegen prijzen die dicht bij het wereldmarktniveau lagen.

“Na overleg met de lidstaten heeft de Commissie – bij wijze van uitzondering – besloten de maatregelen 18 maanden te verlengen als compromis tussen de concurrerende belangen. Het niveau van de maatregelen is in de loop van de tijd geleidelijk afgenomen om de prijzen van de invoer in de EU geleidelijk in overeenstemming te brengen met de wereldmarktprijzen. ”

Het vervolgde: “De Commissie merkte op dat de marktsituatie niet zodanig is gewijzigd dat dit een verdere verlenging van de maatregelen nu voorbij de geplande 18 maanden rechtvaardigt. Daarom heeft het het verzoek van de EU-bedrijfstak om een ​​nieuw onderzoek bij het vervallen van de maatregelen afgewezen.” Hoewel de EU Prosun niet blij zal zijn met het nieuws, zal de meerderheid van de wereldwijde industrie deze stap toejuichen.

Importheffing zonnepanelen

Toen eind vorige maand duidelijk werd dat de importheffing zonnepanelen waarschijnlijk zou worden verwijderd, maakte dat iets los. James Watson, CEO van SolarPower Europe, aan pv magazine: “SolarPower Europe heeft hard gevochten voor het verwijderen van deze taken. We zien ze als een belangrijke belemmering voor de groei van zonne-energie in Europa. We zijn blij dat de Commissie haar plan om de maatregelen op 3 september uit te voeren zal volgen. Tegelijkertijd zullen we een sterk industriebeleid moeten voeren dat is opgezet om de productie van zonne-energie in Europa te laten groeien. ”

Ondertussen zei het in Taiwan gevestigde TrendForce in juli dat als de MIP afloopt, Vietnamese en Thaise leveranciers het gat zullen opvullen dat de Chinese exporteurs achterlaten op de Indiase markt. Die Chinezen zullen zich opnieuw concentreren op de EU-markt. In dit scenario zou de concurrentie worden geïntensiveerd, zo werd gezegd. De moduleprijzen worden verlaagd en de groei van niet-gesubsidieerde PV-projecten wordt mogelijk weer gestimuleerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *