SolarEdge optimizersystemen

SolarEdge optimizersystemen breidt patenten rechtszaak tegen Huawei omvormers uit

SolarEdge optimizersystemen bevinden zich op eenzame hoogte. Geen bedrijf haalt dit niveau van opbrengst, duurzaamheid en betaalbaarheid. Triplesol had in de wandelgangen al lang kennis genomen dat Huaewei ze naar de troon wilde steken. Het bedrijf blinkt uit in telecommunicatie en heeft er heel wat voor over ook de omvormermarkt te gaan beheersen. Maar dat zal niet zonder slag of stoot van SolarEdge optimizersystemen gaan.

Het op Nasdaq genoteerde, uit Israël afkomstige SolarEdge optimizersystemen daagde in 2017 het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei omvormers voor de rechter. Het zou gaan over vermeend ongeoorloofde gebruik van gepatenteerde technologie. De zaak is in behandeling bij de rechtbank van Mannheim in Duitsland. SolarEdge omvormers kondigde dinsdag aan dat het de aanklacht tegen Huawei en een Duitse Huawei-distributeur heeft uitgebreid door op twee extra patenten te claimen. Het zou gaan om de Power Optimizer-technologie. SolarEdge heeft het hof verzocht om een schadevergoeding. Deze zou berust zijn op het oneigenlijke gebruik van patenten door de beklaagde. Verder eist SolarEdge optimizersystemen het terugroepen van de inbreukmakende Huawei optimizers die verkrijgbaar zijn op de Duitse markt.

SolarEdge optimizersystemen is opgericht in 2006. Het ontwikkelt optimalisatie-, monitoring- en afstandsbedieningsoplossingen voor zonnepanelen en systemen. Het is bedoeld om de efficiëntie van omzetting naar zonne-energie te verhogen. SolarEdge heeft $ 126 miljoen opgehaald in de IPO van 2015. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 607 miljoen voor 2017 en een GAAP-nettowinst van $ 84,2 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan 600 mensen in dienst in Israël, Noord-Amerika, Azië en Europa.

Gevolgen kwaliteit/service SolarEdge optimizersystemen?

Van deze intellectueel eigendom perikelen tussen de reuzen merkt u als consument van de producten helemaal niets. SolarEdge optimizersystemen blijft een heel betrouwbaar product waar u jaren plezier van zult hebben. Wij verkopen sinds 2015 nauwelijks iets anders.

Bekijk nu eenvoudig en snel wat een zonnepaneelinstallatie u kost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *