SunPower zonnepanelen

SunPower zonnepanelen neemt SolarWorld-activa over en lijdt niet onder importheffingen Trump

SunPower zonnepanelen is een van ‘s werelds grootste zonnepaneel producenten. Het heeft deze week aangekondigd dat het de acquisitie van bepaalde activa van SolarWorld heeft voltooid. De faciliteiten in Hillsboro en zijn personeelsbestand van meer dan 200 werknemers, varen nu onder de vlag van Sunpower.

De twee bedrijven zijn beide betrokken bij de Sectie 201-handelszaak die ertoe heeft geleid dat de Trump-regering in januari heffingen  op geïmporteerde zonnecellen en modules heeft opgelegd. Het besluit van het bedrijf om de Amerikaanse solar productie opnieuw op te zetten kwam na een aankondiging. Vanaf september zouden SunPower’s geïnterconnecteerde back-contact (IBC) zonnecellen en -modules worden uitgesloten van de bovengenoemde Sectie 201 importtarieven.

In oktober 2017 sprak SolarWorld van een “vierjarig hulpprogramma”. Verder zou het bedrijf “de ernstige schade […] aanpakken die de fabrikanten van zonnecellen en -modules in de VS wordt aangedaan, om ervoor te zorgen dat de VS zonne-energie blijft produceren”. De industrie als geheel, inclusief consumenten, blijft levensvatbaar en een wereldleider op het gebied van zonne-energie. “Dit argument werd al eerder in het jaar door de Solar Energy Industries Association (SEIA) neergesabeld en werd verder in diskrediet gebracht door de SEIA in zijn eigen land. Klachten werden ingediend bij het Amerikaanse International Trade Committee.

Uiteindelijk is het Amerikaanse dochterbedrijf SolarWorld in de Verenigde Staten gered door een overname door SunPower zonnepanelen. De stap in april werd aangekondigd als een “nieuw hoofdstuk in de Amerikaanse productie van zonnepanelen”. SunPower zei destijds dat “SolarWorld de toonaangevende Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen is” en dat de acquisitie ernaar zal streven “de Amerikaanse hightech-productiesector nieuw leven in te blazen” door “nieuw kapitaal in de SolarWorld fabriek te steken en toonaangevende, uiterst efficiënte P-serie fabricage technologie voor zonnepanelen te introduceren. ”

“Deze overname is een belangrijke stap in het helpen hervormen van de productie van zonne-energie in Amerika”, aldus  Tom Werner. Hij is SunPower zonnepanelen CEO en voorzitter van de raad van bestuur . “Met een toegewijd en ervaren  Hillsboro-  personeelsbestand en onze geavanceerde P-serie fabricagetechnologie voor zonnepanelen, uitgevonden en geperfectioneerd in Silicon Valley, kunnen we high-performance Amerikaanse geassembleerde panelen verkopen om te voldoen aan onze sterke vraag vanuit de Amerikaanse markt.”

“SunPower’s overname van SolarWorld is een positief resultaat voor de Amerikaanse productie”, zegt John Smirnow, vice-president marktstrategie en algemeen raadsman van de Solar Energy Industries Association (SEIA). “SunPower is al een lange tijd leider voor zowel SEIA als de PV-industrie en wij ondersteunen de productiecapaciteit die deze deal zal opleveren.” SunPower P-serie opleveringen vanuit de fabriek in Hillsboro zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 beginnen.

De aankondiging komt veertien dagen nadat het kantoor van de handelsvertegenwoordiger van de VS bij het federale register een beslissing had ingediend dat bepaalde geïnterconnecteerde back-contact (IBC) zonnecellen en -modules zouden worden uitgesloten van de Sectie 201-zonetarieven. Als gevolg hiervan zouden SunPower’s eigen IBC-zonnecellen en -modules worden uitgesloten.

“Met de beslissing van vandaag dat de zeer verschillende IBC-cellen en -modules van SunPower van de heffingen zijn uitgesloten, kunnen we de op een nieuwe voet verder”, aldus Tom Werner.

“SunPower kan nu onze middelen volledig richten op het leveren van de beste PV-energieoplossingen aan onze klanten, de volgende golf van zonnetechnologie ontwikkelen door middel van Amerikaans onderzoek en ontwikkeling en investeren in de Amerikaanse productie van zonne-energie. Dit zal het leiderschap van de Amerikaanse PV-technologie ondersteunen en Amerikaanse banen behouden. Hierom gaan we door met onze geplande acquisitie van de productiefaciliteit van SolarWorld en we verwachten dat de transactie vóór het einde van het kwartaal zal worden afgerond.

Waar SunPower zonnepanelen staat

“De 33 jaar van technologische innovatie en de leiding van zonne-energie van SunPower zonnepanelen zijn een integraal onderdeel van het verhaal rond de energie-transitie in Amerika. We waarderen de grondige herziening en overweging van de regering over deze kwestie en geloven dat deze uitkomst gemeenschappelijke doelstellingen van technologische innovatie, economische welvaart, energie-onafhankelijkheid en de concurrentiepositie van de VS op de wereldmarkt versterkt. ”

“Met betrekking tot het recente vonnis, waren we blij om het te zien en hopen dat er meer uitsluitingen worden verleend in de nabije toekomst,” voegde SEIA’s John Smirnow toe. “Aanvullende uitsluitingen zouden Amerikaanse bedrijven toegang geven tot producten die nu of in de nabije toekomst niet gemakkelijk of adequaat verkrijgbaar zijn bij Amerikaanse fabrikanten.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *