27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

CdTe panelen

De CdTe panelen van Sanko zijn niet alleen fraai ogend, ze leveren ook iets op. Volgens de Photovoltaic Geographical Information Centre produceerde dit paneel zelfs het beste van allemaal. De vele toepassingen van dit paneel maken het een werkelijk dynamisch product.

CdTe panelenDe belangrijkste reden waarom mensen voor Sanko's CdTe panelen kiezen is omdat deze toepasbaar is in de aanwezige architectuur van een huis. Vliesgevels, carports, overkappingen - het kan in ieder gewenste opstelling vormgegeven worden. De panelen komen in twee varianten: transparant of niet-transparant. Tevens zijn CdTe’s van Sanko verkrijgbaar in twee diktes, van 7 mm en 30 mm. De eerste is niet geïsoleerd glas en de tweede wel.

De efficiency van een CdTe ligt tussen de 10 en 13%. Dit heeft voornamelijk te maken met de grote lichtgevoeligheid van dit paneel en zijn toegespitstheid op diffuus licht. CdTe panelen zijn ook nauwelijks gevoelig voor schaduw. De gladde oppervlakte zorgt voor een verlaagde kans op vuilaanhechting. De CdTe panelen zijn net als andere dunnefilm techniek panelen met minder grondstoffen fabriceerbaar. Het duurt daardoor minder lang de energie terug te winnen die gebruikt is bij de productie van CdTe panelen, dan bij een normale polykristallijne paneel. CdTe’s zijn een stuk minder gevoelig dan sommige andere dunnefilm technieken als bijvoorbeeld A-Si of Tandem panelen.

CdTe panelen

CdTe panelen van Sanko zijn natuurlijk niet voor iedereen. Het is ten eerste een flink ingrijpende verbouwing die verricht moet worden om het te plaatsen als serre of overkapping. Het maakt het daarom misschien wel het meest geschikt voor mensen die net een nieuwe woning gekocht 

hebben. De CdTe panelen kunnen in principe ook gewoon op het dak geplaatst worden, maar dan bent u qua vermogen en investering een stuk beter af met de glas-glas panelen van Exasun.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen