27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Clickfit

Het Nederlandse Clickfit biedt voor schuine daken een speciaal kliksysteem aan wat met gepatenteerde dakhaken achter uw pannenlat bevestigd wordt. Werken met Clickfit heeft voor de installateur een hoop belangrijke voordelen. Als eindgebruiker profiteert u daar hoogstens op een indirecte manier van.

ClickfitOp het dak werken is gevaarlijk. Hoe gemakkelijker een systeem te monteren is, hoe minder risico een installateur loopt. Clickfit adverteert daarom terecht met trots dat Clickfit 40% sneller gemonteerd kan worden dan een Van der Valk systeem. Maar hoe belangrijk de veiligheid van de monteur ook is, een zonnepaneelinstallatie wordt gemonteerd voor een eindgebruiker. Het is zaak dat die daar het meest profijt van heeft en dus het beste montagemateriaal krijgt dat er op de markt is.

Voor een Clickfit systeem verricht u een stuk minder handelingen zoals het omhoog schuiven van dakpannen, het monteren van montageplankjes, het bevestigen van de haken en het vastschroeven van rails. Als de rails van Clickfit er liggen, zegt men dat u daar gewoon op kunt lopen, maar in de praktijk voelt dat een stuk onstabieler aan dan bij Van der Valk profielen. Wat aan Clickfit wel handig is, is dat u de hoogte van de rails makkelijk kunt verstellen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de panelen allemaal op één hoogte komen te liggen en u een egaal oppervlakte krijgt.

Clickfit heeft een aantal belangrijke nadelen. Allereerst is er het probleem dat u krijgt wanneer het dak niet recht loopt. Als de haken niet helemaal op één lijn staan, kan het moeilijk zijn het profiel te bevestigen. Deze klikt immers alleen vast als hij er helemaal inzit. Het is tevens niet mogelijk om de panelen verticaal te plaatsen als u dat wilt. Dit wordt niet gauw gedaan, maar kan een keus zijn om kosten en materialen te besparen. Het belangrijkste nadeel aan Clickfit is echter dat de materialen dun zijn en makkelijker buigen dan bijvoorbeeld Van der Valk.

 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen