23 Oktober, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunne filmtechniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Portabele panelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnet MPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Er zijn verschillende soorten connectoren om de bekabeling van de installatie op elkaar aan te sluiten. Voor een gewone string-omvormerinstallatie wordt eigenlijk alleen gebruik gemaakt van de MC-4 connector. Werkt u met micro-omvormers, dan hebt u speciale AC-connectors nodig.


 
Er bestaan 2 typen MC-4 connectoren: de male en de female. Deze moeten op kabels bevestigd worden om ze met elkaar in contact te kunnen brengen. Een MC-4 bestaat uit een chassis (een soort van behuizing van de connector) en het contactdeel. Een normale MC-4 connector is voorzien van verzilverde koperen krimpcontacten. U hebt een speciale krimptang nodig om de kabel in de connector aan te brengen. Bij een zogenaamde PV-Stick is dat niet nodig. Deze is voorzien van een steekverbinding en klik-vergrendeling. Daarin draait u de kabel als het ware vast met de hand. De MC-4 is natuurlijk IP67 om enige inwatering te voorkomen. De connectoren zijn getest tot 1000 volt – dat is vele malen meer dan een particuliere installatie ooit op zal leveren.

 

De MC-4 worden gebruikt om gelijkstroom te transporteren, maar de AC-connectoren gebruik u als de gelijkstroom al is omgezet in wisselstroom. Als u goed kijkt naar de connector ziet u ook drie uitgangen: voor twee fasen en de nul. Voor een residentiële installatie is zo’n 3-polige aansluiting genoeg, maar als wij grotere installaties monteren, dan maken wij gebruik van meerpolige schakelaars. Dit soort schakelaars lopen in IP klassen door tot IP69. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen