27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Doe het zelf pakket zonnepanelen

Doe het zelf pakket zonnepanelen, kunt u nu overal op het internet kopen. Zelf dingen aan het huis doen kan forse besparingen opleveren. Sommige websites hebben met enig succes het kopen van een zeer complex elektrotechnisch systeem toch vrij gemakkelijk gemaakt. Deze zijn gemakkelijk te vinden met een toegespitste Google zoekopdracht. Triplesol is de misselijkste niet en vertelt hoe zoiets in z’n werk gaat en waar u voor moet oppassen.

Wie een inventarisatie doet van wat op internet als pakket verkrijgbaar is, doet de volgende bevindingen: pakketten worden in kleine formaten aangeboden van 500 Wp tot 6000 Wp. Binnen de pakketten is er vaak redelijk veel keus. Op de meeste websites kunnen er bijvoorbeeld 6 tot 8 paneelsoorten geselecteerd worden; sommige bieden zelfs dunnefilm techniek aan. Er zijn vaak drie omvormerkeuzes mogelijk - inclusief SolarEdge - en meerdere soorten montagemateriaal. Wat wel opvalt, is dat bij het selecteren van een afwijkende keuze van materialen u niet meteen de nieuwe prijs kunt zien. U moet dan van de website een offerte aanvragen. Als dat nodig blijkt, wordt er een digitale offerte toegezonden. Om te bepalen hoeveel kabel en montagemateriaal er gestuurd moet worden, wordt u gevraagd om een legplan te maken voor de panelen. De materialen worden door het bedrijf zelf op locatie afgeleverd. U krijgt vaak in ieder geval wel een installatiehandleiding erbij.

Een besparing van € 1500,- of meer is zeker niet ongebruikelijk voor een gemiddelde doe het zelf pakket zonnepanelen t.o.v. een uitgevoerde installatie. Let er goed op dat de bespaarde kosten wel navenant zijn aan de extra risico’s die u loopt als u voor deze route kiest. Om zelf een pakket te installeren moet u namelijk op een aantal belangrijke zaken goed letten. Allereerst moet u de veiligheidsvoorschriften AI-15 van de arbeidsinspectie tot op de letter volgen. Wordt u op een ovetreding betrapt, riskeert u een fikse boete. Bovendien loopt u natuurlijk zelf risico op ernstig letstel en brengt u anderen wellicht in gevaar. Lees ook goed de doe het zelf pakket zonnepanelen handleiding voor de panelen. Het is bijvoorbeeld van panelen bekend dat ze kunnen barsten als ze met te veel druk worden vastgeklemd. U kunt in zo’n geval niet terugvallen op uw garantie. Zorg tot slot dat u zich volledig geïnformeerd hebt over hoe de doe het zelf pakket moet worden aangebracht. Een zonnepaneel-installateur zal u niet zo snel te hulp schieten als u ervoor gekozen hebt het buiten hem om te doen. Ons mag u in ieder geval altijd bellen. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen