19 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Domotica Zonnepanelen

Het onderwerp domotica zonnepanelen is voor velen nog iets te futuristisch, maar met aanstaande veranderingen in de salderingswetgeving voor zonnepaneelbezitters wellicht actueler dan ooit.

Bij het aanpassen van de wetgeving zal waarschijnlijk het omruiltarief van u zelfgeproduceerde kWh naar beneden toe worden bijgesteld. U krijgt dan niet meer 1:1, maar 1:0.8 vergoeding per kWh. Wat u dan wilt is zo min mogelijk stroom inkopen en zoveel mogelijk van uw eigen stroom zelf verbruiken. Er is daarvoor een uitstekende communicatie nodig tussen uw webconnect en de overige huishoudelijke apparatuur. Een aantal apparaten hoeven namelijk maar een aantal keer per week te draaien. Het is dan het handigst om dat op de eigen stroom te doen, en niet op stroom dat uit het net wordt aangekocht. In 2011 werd al geëxperimenteerd met dit idee in Breda. Ruim 150 huishoudens werden hier voorzien van een slimme wasmachine van Indesit en een speciaal energiemanagementscomputer. De resultaten zijn verbluffend en dit geeft een goed beeld van wat er in de toekomst op dit gebied te verwachten valt.

 

Met het oog op toekomstige ontwikkelingen is het verstandig om te investeren in apparatuur dat niet alleen een hoog rendement levert, maar ook softwarematig mee kan met de ontwikkelingen op gebied van domotica zonnepanelen. De grotere omvormerproducenten investeren flink in toepassingen om niet alleen de monitoring van de panelen optimaal te laten verlopen, maar ook de integratie in uw huishoudelijk systeem. Ook al zijn er nauwelijks omvormers die vandaag de dag kunnen communiceren met andere apparaten, de kans is groot dat die wel gaan komen; zeker bij de duurdere omvormerfabrikanten.