24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Het Franse IRFTS is waarschijnlijk de grootste speler op de BIPV markt. Het bedrijf heeft de Easy Roof Evolution modules ontwikkeld om panelen zo gemakkelijk mogelijk te integreren in bestaande pannendaken. Het systeem is gemakkelijk inzetbaar voor welk dak dan ook.

Wie kijkt naar Easy Roof Evolution ziet dat overal aan gedacht is. De modules zijn inelkaar klikbaar als dakbannen. Bovenin zit een verticale kabeldoorvoer voor de MC-4-connectoren. Er bevindt zich daaronder een geïntegreerde waterafvoer. De module houdt zelfs rekening met de verschillende afmetingen van een zonnepaneel. U hebt namelijk de keuze uit drie verschillende in-klikstanden. Het frame is gemaakt zodat er zowel landscape als portrait op gemonteerd kan worden. De hoek van het dak is wel een beperking: deze mag niet hoger zijn dan 50°. Het dakbedek maakt dan weer niet uit. Door allerlei kleine handigheidjes is het paneel gemakkelijk in zijn frame te krijgen, daar te houden, en uit te lijnen ten opzichte van de rest van de panelen. De pannen die naast de module komen, legt u er gewoon overheen.

Als over 20 jaar een paneel vervangen moet worden, is het een kwestie van een paar beugeltjes losdraaien, een nieuw paneel op zijn plek leggen, en weer vastmaken. Het hele systeem is getest op bestand tegen Uv-straling, hagel, roest, hitte, sneeuw en wind. De panelen worden gekoeld zodat ze goed blijven presteren. Als u denkt ooit uit te willen verbouwen en een raam bij te plaatsen, is dat ook met Easy Roof Evolution geen probleem. Velux maakt speciaal op maat gemaakte dakramen die gemakkelijk aansluiten op de modules.