27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

E-Hyb zonnepanelen

Ve E-Hyb zonnepanelen kan aan het net worden gekoppeld, maar dat hoeft niet. In het laatste geval zal het systeem alleen elektriciteit betrekken als de batterij leeg is. Verkrijgbaar in de twee varianten van on- and off-grid. D

Voor een E-Hyb zonnepanelen hebt u wel de ruimte nodig. De kleinste console is al 700 * 900 * 410 mm, maar de grotere is zelfs 1200 * 900 * 410 mm. De vier verschillende maten wegen van klein tot groot 95, 98, 100 en 150 kg. Een standaard systeem kan maximaal met 2.5 kWh opladen, maar deze is gemakkelijk uit te breiden met meerdere batterijen. Bij het benutten van alle batterijruimte kan de grootste E-Hyb een vermogen opslaan van 16,8 kWh. De lithium-ijzer-fosfaat batterij in het systeem levert 12 V.

In de E-Hyb zit alles: de DC converter, DC/AC-inverter, de batterij en de MPP-tracker. De DC converter is nodig om de gelijkstroom van de zonnepanelen naar de juiste voltage te tillen van 12V, zodat deze de batterij oplaadt. De E-Hyb haalt ongeveer 98% efficiency bij het oogsten van de opbrengst uit het systeem. Van het vermogen dat uit de omvormer komt, eindigt zo’n 96% uiteindelijk in de batterij. De voltage van de batterijen loopt synchroom aan de 50 Hz van het net. Op de console is een display waarop de opbrengst van het systeem gemakkelijk af te lezen is én waar deze energie in uw systeem zich bevind. De levensverwachting van de E-Hyb is zo’n 13 jaar.

Een groot voordeel van dit systeem is dat u echt onafhankelijk wordt van het net en geen last meer hebt van stijgende energieprijzen. U zult ook geen last meer hebben van stroomuitval. Het is mogelijk ook een generator aan het systeem te koppelen die automatisch aanslaat op moment dat de accu leeg is.