27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

EIA

 

De EIA is niet uitsluitend voor zonnepanelen bedoeld, maar ook voor andere duurzame producten als windturbines, biosmassa en WKO's. Voor een gemiddeld bedrijf levert de EIA een belastingvoordeel van 10% op. 

EIAOm gebruik te maken van de EIA moet een bedrijf in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. De regeling voorziet erin dat 41,5% van de investeringskosten mogen worden afgeschreven van de fiscale winst. Als voorwaarde geldt dat de zonnepanelen een gezamenlijk piekvermogen hebben van tenminste 25 kilowatt tegen een minimum investering van € 2.500,- . De belastingkorting wordt gecalculeerd door € 1200,- per kW te vermenigvuldigen met het piekvermogen in kW - 25 kW. Het maximum te investeren bedrag mag de € 118.000.000,- niet overschrijden.

EIA wordt vaak in conjunctie met SDE+ aangevraagd. Wie tot 2013 SDE+ ontving kan er vrijwel vanuit gaan dat hij ook EIA krijgt. Als u SDE+ ontvangt, is er geen maximaal limiet verbonden aan wat u voor EIA kan ontvangen.

Het budget voor 2015 is € 106 miljoen. Toch komt het voor dat dit potje helemaal leeg geraakt. Het is daarom zaak ruim op tijd de EIA aan te vragen. Het Ministerie van Economische Zaken raadt aan binnen 3 maanden na de instemming met een opdracht de aanvraag af te ronden. 

EIA