24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Enphase micro-omvormers

Enphase micro-omvormers is het merk dat geen introductie behoeft. Wie het beste van het beste wilt, moet bij Enphase zijn.

Enphase micro-omvormers

Het Amerikaanse Enphase micro-omvormers is de grootste producent van micro-omvormers ter wereld. Het bedrijf was ook al pionier op dat gebied. Vanaf 2006 wist dit NASDAQ genoteerde bedrijf verdienstelijk de micro-omvormer aan de man te brengen. In 2012 werd het bedrijf de zevende grootste omvormerfabrikant ter wereld. Micro-omvormers van Enphase zijn in 11 landen te koop, waaronder Nederland. Er werken maar 500 mensen en toch zijn er 125 patenten op Enphase micro-omvormer gerelateerde technologie uitgegeven aan het bedrijf. Onlangs werd Enphase onderscheiden met het prestigieuze Global Frost & Sullivan Award for Technology Leadership. Vandaag de dag heeft het bedrijf maar liefst 7.2 miljoen modules verscheept. Een florissante toekomst lonkt, maar het bedrijf voelt wel al de hete adem van SolarEdge in de nek.

Enphase micro-omvormers komen in 3 verschillende maten: De M215, de M250 of de C250. Welk paneel u kiest is afhankelijk van het soort paneel dat u hebt. Bij panelen tot 270 Wp gebruik u de M215. Panelen tot 310 Wp hebben een M250 nodig. De C250 gebruikt u eigenlijk alleen voor 72 cel panelen. Dit soort panelen kom je voornamelijk tegen in zonneparken. Wat in deze serie ontbreekt, is de duale micro-omvormer voor twee panelen, oftewel de tegenhanger van de APS YC-500. Dat is jammer, want dat maakt het Enphase systeem kostbaarder. Daar staat wel weer een 1% hogere efficiency tegenover: 96.5%.

Enphase micro-omvormers maken gebruik van een monitoring-kastje dat Envoy heet. Deze wordt vlakbij de modem in uw huis geplaatst. De Envoy communiceert met de omvormers via de elektra-infrastructuur binnenshuis. Elke zonnepaneel wordt individueel uitgelezen en doorgestuurd naar een opslagpunt waar deze later geraadpleegd kan worden. De opbrengsten kunnen te allen tijde worden opgevraagd door zowel u als Triplesol. Wij kunnen ook bepaalde paramaters voor het succesvol werken van uw installatie in de gaten houden als bijvoorbeeld de temperatuur van elk paneel, de spanningen van de AC en de DC en de frequentie van het lichtnet. Een leuk voordeel van de string-omvormers was dat vele een lcd-schermpje hadden waarop afgelezen kon worden wat de productie van de dag was. Op de Envoy zit een vergelijkbaar schermpje dat basisinformatie over het systeem geeft zoals de productie en het IP-adres.

De productgarantie op Enphase micro-omvormers M215 en M250 is maar liefst 20 jaar. De C250 heeft een garantie van 10 jaar.

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen