24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Enphase monitoring

De Enphase monitoring heeft een speciale naam: Enlighten. Enlighten lijkt wat meer op SolarEdge in de zin dat het strak ontworpen is en veel functionaliteit heeft. De Enlighten Enphase monitoring software maakt gebruik van een speciale monitoring unit genaamd Envoy.

Net als SolerEdge opent Enphase met een eenvoudig maar informatief dashboard met een aantal parameters die voor uw systeem interessant zijn. In het midden van het scherm is er een opbrengstgrafiek dat gemakkelijk tot jaar-, maand-, dag- of uuropbrengst kan worden gewijzigd. Achter een andere tab is gemakkelijk te zien hoe de panelen presteren en welke panelen achterblijven in hun productie.

 

Net als bij SolarEdge, string-omvormers en APS is het mogelijk om een e-mailwaarschuwing in te stellen op het moment dat de productie in het systeem terugvalt. Echter, het grote verschil tussen SolarEdge en APS enerzijds en Enlighten Enphase Monitoring anderzijds, is dat Enlighten voor zichzelf denkt. Als bijvoorbeeld een paneel van begin af aan ondermaats presteert, terwijl de installateur het systeem gewoon netjes opgeleverd heeft, zal dit waarschijnlijk te maken hebben met een bij de dimensionering ingecalculeerde beschaduwing van een schoorsteen of dakkapel op een bepaald punt van de dag. Daar houdt Enphase monitoring gewoon rekening mee. APS en SolarEdge zouden daarvoor e-mails gaan sturen als de functie niet op een handmatige manier gecustomized zou worden.