24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Exasun black glass

Exasun black glass is na 4 jaar ontwikkeling misschien wel de toekomst van PV.

Exasun black glassDe Exasun Black Glass komt in drie vermogensstappen: de 280/285/290. Er zitten in het paneel geen rasterlijnen, maar nauwelijks zichtbare, licht grijze punten die het centrum vormen van een bijzonder motief van lijntjes door het paneel heen. De MWT heeft geen frame en wordt als een plaat op het dak gemonteerd middels bijgeleverd gegalvaniseerde zwarte stalen montagerails. Deze zijn sterker dan een traditioneel montagesysteem. Een van de redenen dat er zo’n uitstekende garantie op de panelen kan worden geleverd heeft te maken met het feit dat de panelen volledig PID vrij zijn.

Er zitten 60 bijzondere cellen van 156 * 156 mm in de Exasun Black Glass. Een speciale koperfolie verbindt de cellen in serie. De weerstand tussen de cellen daalt hierdoor, waardoor de elektronen makkelijker en sneller gaan lopen. De cellen liggen in een spanningsvrij veld en zijn immuun voor extreme rukwinden. Elke metal wrap through cel heeft elektrische contacten aan de onderkant van de cel waardoor de totale productie van een cel iets toeneemt. Dit soort cellen lijden minder onder schaduwverlies omdat ze lichtgevoeliger zijn dan normale zonnepanelen. De cellen worden beter koel gehouden door de koperfolie en de 2.0 mm glasplaat die de warmte aan de achterzijde weggeleiden. Een Exasun Black Glass paneel is 1608 * 975 * 35 mm en weegt 20.5 kilo.

Met een efficiency van meer dan 18% zijn de Exasun Black Glass niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar ook voor de portemonnee. De panelen zijn ook geschikt voor de vele beproevingen van het Nederlandse weer en bijvoorbeeld ook bestand tegen ammoniak. Net als normale panelen kunnen ze tegen 5400 Pa sneeuw en 2400 Pa wind. Hagel is ook geen probleem. Exasun Black Glass panelen hebben een positieve tolerantie van 5%.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen