27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Fronius

Het van oorsprong Oostenrijks Fronius is een wereldspeler geworden op de omvormermarkt. Het bedrijf loopt vandaag de dag voor op gebied van innovativiteit en prestaties.

FroniusFronius werd in 1945 opgericht in het Oostenrijkse Pettenbach door Günther Fronius. In 1995 begon het bedrijf zich bezig te houden met zonne-energie. Vanaf het eerste moment lag de nadruk hierbij op stand-alone systems. Het eerste product dat op de markt kwam was echter het succesvolle Sunrise systeem, een netwerk gekoppelde omvormer. Pas in 1999 kwam de Solarix op de markt, voor stand-alone; het was de eerste in zijn soort. Vanaf 2004 gaat Fronius internationaal opereren en stijgt het productievermogen tot 200 MW. In 2008 wordt Fronius door Frost en Sullivan onderscheiden met het Best Practises award. Oostenrijk werd inmiddels te klein voor het snel groeiende bedrijf. In hetzelfde jaar verhuisd het naar de Amerikaanse staat Indiana. Het bedrijf is vandaag de dag in 20 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Fronius omvormers hebben de reputatie betrouwbaar en gebruiksvriendelijk te zijn, maar dat zijn er eerlijkheidshalve zoveel. Fronius is gespecialiseerd in stand-alone - en daarom koop je het.

De stand-alone systemen van Fronius heten Fronius Energy Packages. Ze bestaan naast een smartgrid hybride Fronius Symo omvormer, ook uit een speciale batterij. De Symo is een krachtige 3-fase omvormer, dat loopt van 3000 W tot 20.000 W. In de omvormer zit standaard WLAN ingebouwd waardoor u de prestaties van uw systeem makkelijk kunt uitlezen. Overdag produceert het systeem voor eigen verbruik, en wat overblijft wordt niet op het net ingevoed, maar opgeslagen in de Fronius Solar Battery. De batterij heeft een opslagcapaciteit van 4, 5 en 12 kWh. Middels de wifi kunt u live de stroomopslag van het systeem managen. 

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen