24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Glass panelen

Glass panelen zijn voor mensen met een schuin dak, waarbij de panelen in het zicht komen en als het belangrijk is dat het aanzicht van het huis niet onder de aanschaf van zonnepanelen lijdt. Voor hen is veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van fraaiere zonnepanelen die minder opvallen op een dak of zelfs toepasbaar zijn op andere bijzondere manieren. Glass panelen hebben zich ontwikkeld, gebruikmakend van dunnefilm techniek en monokristallijne technologie.

glass panelenCdTe glass panelen zijn een goed voorbeeld van dunnefilm techniek glass panelen. CdTe staat voor Cadmium Telluride, wat betekent dat dit soort panelen worden vervaardigd van de giftige stof die bij Solar Frontier bijvoorbeeld ontbreekt. De egaal zwart glazen platen hebben geen aluminium rand en het mooie van deze panelen is dat ze op maat gemaakt kunnen worden voor serres en glazen plafonds. Het erachter aanbrengen van een watercircuit maakt het mogelijk van elk CdTe paneel een PVT paneel te maken. Net als andere dunnefilm techniek panelen zijn CdTe’s 100% recyclebaar. Een bijkomend voordeel van CdTe’s is hun lichtgevoeligheid. De panelen beginnen eerder en eindigen later met produceren. Net als bij andere dunnefilm panelen zijn CdTe’s minder gevoelig voor hoge temperaturen.

glass panelen

Er zijn ruwweg twee soorten monokristallijne glass panelen. De meest interessante is de glas-glas paneel met een hoge efficiency van 280-290 Wp. Deze is uniek door metal wrap through monokristallijn silicium cellen en de zeer lage elektrische weerstand van flexfoil technologie. Er is ook een eenvoudig zwart paneel met een glazen omlijsting. De eerste is echt vernieuwend en waarschijnlijk de PV-techniek voor de toekomst. De laatste is nieuwe wijn in oude zakken. Bij het glas-glas paneel wordt 2 mm gehard glas toegepast voor zowel de voorkant als de achterkant. Dit is een verbeterpunt ten opzichte van normale zonnepalen, waarbij de achterkant immers uit een kunststof folie bestaat welke waterdamp doorlaat. Dit leidt tot een jaarlijks verlies van 0.7%. Door de verbeterde techniek achter de glas-glas paneel zal de levensduur veel langer zijn dan een gemiddeld paneel. Volgens sommige testen zouden de modules na 32 jaar nog steeds 93% van de oorspronkelijke opbrengst moeten opleveren. Om deze reden bieden fabrikanten op dit product een opbrengstgarantie aan tot 30 jaar. De module wordt aan het dak bevestigd met een sterke stalen backrail aan de achterzijde. Ondanks dat het paneel van glas gemaakt is, is het met 450 kg belastbaar. Er kan bijvoorbeeld gewoon op gelopen worden tijdens dakwerkzaamheden.

De wattage van de panelen met glazen omlijsting is lager dan die van de glas-glas. Dat komt omdat er geen vernieuwende techniek achter zit: het zijn gewone zonnecellen waar een glazenplaat omheen gegoten is. De wattage van de panelen is daarom ook lager dan bij de glas-glas panelen. Een glas omlijste paneel heeft tussen 240 en 250 Wp vermogen. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen