27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Wat de N285 modules interessant maakt is hun formaat. Met een lengte van 1,46 m is het af en toe mogelijk net een rijtje panelen extra te plaatsen. Daarnaast zijn ze ook een stuk krachtiger dan het gemiddelde paneel.

Dit monokristallijne paneel komt tot nu toe maar in 1 uitvoering voor: de VBHN285SJ40. Het paneel heeft een zwarte omlijsting maar wel een wit achtervlak. Hij is daardoor minder aantrekkelijk voor een schuin dak. De rasterlijnen van deze zwarte panelen zijn evenredig gekleurd, en de smalle vlakken zijn van gelijke grootte.

De 88 cellen in het paneel zijn 5 inch; dat komt omdat het een iets ander soort cellen zijn, namelijk heterojunctie. De panelen meten 1463 * 1053 * 46 mm en zijn dus een ander formaat dan de meeste soort panelen. Zonder draagconstructie wegen de BL’s 18 kilo. De voorplaat is van AR-gecoat glas en zeer transparant.

De VBHN285SJ40 is niet goedkoop, maar liefst 28 cent p/Wp meer dan bijvoorbeeld de 280 Wp BenQ’s. Panasonic is een wijze beslissing voor als er met een normaal formaat paneel echt niet uitgekomen wordt. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen