28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Deze hoogrendementspanelen passen in het rijtje van bijvoorbeeld de BenQ Sunforte en de superlatieve LG 72-cels NeON.

Dit monokristallijne paneel komt tot nu toe in 2 uitvoering voor: de Panasonic VBHN325SJ47 en de VBHN330SJ47. Er bestaat geen wezenlijk prijsverschil tussen de twee. De N325 heeft een zwarte omlijsting maar wel een wit achtervlak. Hij is daardoor uitstekend geschikt voor platte daken, of als het uiterlijk van ondergeschikt belang is. De rasterlijnen van deze zwarte panelen zijn evenredig gekleurd, en de smalle vlakken zijn van gelijke grootte.

De 96 cellen in het paneel zijn 5 inch; dat komt omdat het iets ander soort cellen zijn, namelijk heterojunctie. Deze cel heeft maar liefst een 19,7% efficiency. De panelen meten 1590 * 1053 * 35 mm en zijn dus een ander formaat dan de VBHN285SJ40. Dat komt door de extr 8 cellen die het paneel groter maken. Zonder draagconstructie wegen de BL’s 18,5 kilo. De voorplaat is van AR-gecoat glas en zeer transparant.

De VBHN325SJ47en VBHN330SJ47 zijn hetzelfde geprijsd als de BenQ Sunforte’s. Bij de keuze voor hoogrendementspanelen in Nederland zal het vrijwel altijd tussen deze twee gaan.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen