27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Hybride-omvormers 

Hybride-omvormers worden in het buitenland al toegepast. Vanaf 2017 gaat waarschijnlijk de nieuwe salderingswetgeving uitgerold worden. Het is met het oog daarop misschien wel nu al interessant na te denken over hybride-omvormers, met daarin een batterij of in ieder geval een accu-aansluitfunctie.

Hybride-omvormers

Hybride-omvormers zorgt ervoor dat de eerste activiteit van uw systeem ’s ochtends het opladen is van de batterijen van de zonnepaneelinstallatie. Nadat de batterij opgeladen is, brengt de omvormer de stroom op uw thuisnetwerk in zodat er geen stroom van het lichtnet betrokken hoeft te worden. Wordt op dat moment niet al het vermogen van de panelen verbruikt en is de batterij al vol, dan wordt het restant ingevoed op het lichtnet.

Het verschil in betrokken elektrisch gebruik is hierdoor zeer groot. Waar u bij een normale string- omvormer maar 30% van uw eigen opgewekte energie verbruikt, kunt u afhankelijk van wat voor systeem u neemt met hybride omvormers maar liefst 85% van uw eigen vermogen benutten.

  Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen