24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

IKEA Zonnepanelen

IKEA Zonnepanelen zijn al een tijdje een begrip in Nederland, maar wat heb je er aan?

IKEA is het eerste meubelbedrijf in Nederland die zonnepaneelpakketten aanbiedt aan zijn klanten. In Engeland was het volgens het bedrijf een groot succes. Of het in Nederland aanslaat moet nog blijken. Wij hebben uitgezocht wat IKEA precies aanbiedt en hoe het verkoopproces in zijn werk gaat. U kunt zelf het best beoordelen of het iets voor u is.

De werkwijze van IKEA zonnepanelen is vrij eenvoudig. In de winkel is een tweede bedrijf gevestigd bij name van Hanergy. Wanneer er belangstelling is voor zonnepanelen dan komt de klant bij Hanergy terecht. Hanergy is een zonnepaneelfabrikant uit China. De panelen die zij produceren komen echter uit Duitsland en heten Solibro SL 2. De ravenzwarte Solibro panelen zijn 125 Wp en hebben afmetingen van 1190 mm * 789.5 mm * 7.3 mm. Dit zijn dunnefilm techniek panelen en werden volgens Hanergy speciaal ontwikkeld voor de bewolkte dagen van het noordwestelijke Europese klimaat. U krijgt bij de installatie een SMA Sunnyboy omvormer met een Clickfit onderconstructie.

Bij belangstelling wordt een klant een elektronische offerte toegestuurd op basis van gesofisticeerde software waarmee uit de lucht foto’s gemaakt zijn van de projectlocatie. Valt de offerte in de smaak, dan wordt een vervolgbezoek afgestemd van een onder-aannemer van Hanergy, die de zaak in persoon op komt nemen. Hiervoor wordt echter wel een aanbetaling in rekening gebracht van € 500,-. Hanenergy krijgt vervolgens een terugkoppeling en maakt een definitieve offerte. Bij een instemming hiermee wordt de € 500,- gecrediteerd. Ziet de klant toch van de aanbieding af, dan wordt er € 400,- teruggestort. De resterende € 100,- geldt dan als een compensatie voor de verspilde inspanning van de onderaannemer.

De prijzen voor dit soort pakketten liggen tussen de € 2875,- en € 6400,-. In het kleinste pakket zitten 10 panelen, en voor de € 6400,- krijg u maar liefst 32 panelen. Daar zit alles in, inclusief een opbrengstmeter waarop u kunt zien wat de productie van uw panelen is.

Het belangrijkste nadeel van een IKEA zonnepanelen installatie is dat u alleen dunnefilm techniek panelen kunt kiezen. Als u een dak op het zuiden hebt zonder schaduw, dan ben u per m² altijd veel beter uit met gewone zonnepanelen. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen