28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

De R’s houden een beetje het midden tussen de Perciums en de BK’s. Ze zijn voor het oog iets fraaier dan de Perciums en toch iets zwaarder in vermogen dan de BK’s.

Deze panelen heb je van 260 Wp tot 280 Wp, oplopend met 5 Wp per uitvoering. De cellen van dit paneel variëren in breedte maar de rasterlijnen zijn wel allemaal grijs. De vlakken zijn smal, zoals de BK’s; anders dan de vierkante Percium cellen. De efficiency van de panelen is geverifieerd door onafhankelijk testbureau TÜV Rheinland op 16,82%, waardoor ze bij de absolute top horen. Helaas hebben de panelen een aluminiumkleurige rand waardoor ze op een schuin dak wellicht wat minder fraai ogen.

De 60 cellen in het paneel zijn 156 * 156 mm, oftewel 6 inch. De panelen meten 1650 * 991 * 40 mm en zijn dus standaardformaat. De R’s wegen 18.2 kilo. De voorplaat is van gehard glas en zeer transparant. De installateur kan het aardgaatje achter in het frame gebruiken om het systeem te aarden.

Dit paneel kent twee ontwerpen: een met een uitgesplitste junction box, en een met een normale. Voor de eindgebruiker maakt dat niks uit, maar als u zelf wilt installeren is de eerste iets handiger.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen