28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

JA Solar

JA Solar

Het Chinese JA Solar is de 5de grootste zonnepanelenproducent ter wereld en in Nederland bekend voor zijn aantrekkelijke ogende zwarte panelen of zijn uiterst betaalbare hoogrendementspanelen.

Wat JA een voorsprong geeft op Westerse concurrenten, is dat ze alle activiteiten die nodig zijn in de productie van een zonnepaneel zelf uitvoeren: van wafers, cellen en modules tot volledig turn-key leverbare zonneparken. Bovendien is de schaal waarop ze kunnen produceren niet bij te houden. De fabrieken in China kunnen een productieomvang aan van 1.4 mega Watt per jaar. Het bedrijf behuisd ook een eigen R & D afdeling dat zich niet alleen bezighoudt met technieken voor de toekomst, maar ook met het goedkoper maken en verbeteren van huidige panelen.

Efficiëntie, zo zegt het bedrijf op de website, hebben ze bij JA hoog in het vaandel. Het NASDAQ genoteerde bedrijf bestaat nu 10 jaar maar JA’s producten zijn al over de hele wereld geplaatst. JA Solar is echter wel onder kritiek komen te staan door de grote hoeveelheid subsidie dat het ontving van de Chinese overheid. Dit zou leiden tot oneerlijk concurrentie.

JA Solar vermogensgarantie biedt in plaats van de standaardgarantie een lineaire garantie beginnend bij 97% en zakkend naar 80% over 25 jaar. Dat betekent dat als u paneel na 10 jaar nog maar 80,1% rendement oplevert, dat u een vergoeding of een nieuw paneel krijgt van JA. Hierbij komt nog de mogelijkheid dat u JA Solar panelen kunt verzekeren via Powerguard of Solar.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen