27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Jinko Solar’s MX smart module werd midden maart 2016 op de Solar Solutions beurs in Vijfhuizen gepresenteerd als de toekomst voor zonnepanelen. Het wordt een kwestie van de kat uit de boom kijken, maar in theorie spreekt deze module wel aan.

Belangrijke problemen in Nederland voor zonnepanelen zijn: beschaduwing, vervuiling, veroudering en temperatuurgradiënten. Over een periode van 25 jaar kan dit voor grote verliezen zorgen. Dat is op een inter-paneel niveau gauw opgelost door het plaatsen van een micro-omvormer of optimizer. Wat eigenlijk nodig is, is een paneel dat intern al bepaalde delen afsluit op moment dat ze ten nadele werken van het geheel. De MX is hierop het antwoord. Jinko stelt dat er een 20% hogere energie-productie gerealiseerd wordt onder ongunstige omstandigheden. MPPT is voor elke cel verwoven in de modules. Voor het gebuiken van dit paneel is ook geen bijzondere omvormer nodig, maar een normale. Jinko Maximized is daarmee een goede oplossing voor de hedendaagse high - performance residentiële installatie wensen in Nederland.

Er zijn drie varianten van deze MX smart modules: de 255 Wp (JKMS255P-60B-J4), de 260 Wp (JKMS260P-60B-J4) en de 265 Wp (JKMS265P-60B-J4). De panelen zijn volledig zwart, met uitzondering van lichte rasterlijnen die het paneel opdelen in mooie, rechte vlakken van gelijke grootte. Dit paneel is ideaal voor een schuin dak.

De afmetingen zijn 1650 * 992 * 40 mm. Het is een 60-cels paneel.

De prijzen van dit paneel zijn acceptabel, maar er is weinig kennis over hoe het produceert in het veld. Het is daarom interessanter even af te wachten wat de geluiden rond dit paneel worden, want enig ander selling point heeft het paneel t.o.v. een SolarWorld Sunmodule Plus of BenQ Green Triplex niet.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen