24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

 

Mechanische Opslag Zonnepanelen

Mechanische opslag zonnepanelen methodes zult u de komende jaren zeker op de markt voor residentieel gebruik niet zo gauw aantreffen. Voor grote zonneparken zouden ze wel ingezet kunnen worden. Hierbij zijn grote centrale opslagsystemen het gewoonst.

Vooral in Scandinavië ziet u dat waterkracht vaak wordt gebruikt om energie op te slaan. Stroomoverschotten worden daar gemakkelijk omgezet in waterkrachtenergie. Een andere mogelijkheid is een persluchtinstallatie. Stroomoverschotten kunnen dan gebruikt worden om een ruimte te vullen met lucht. Wanneer er weer vraag naar is, loopt de ruimte leeg terwijl het een dynamo aandrijft. De meest gebruikte methode in Nederland voor mechanische opslag zonnepanelen is echter de vliegwiel-dynamo combinatie. Een vliegwiel heeft een rendement van 99%, wat het dus wel interessant maakt. Om deze goed te laten functioneren moet er genoeg budget zijn voor het vele onderhoud dat zo’n systeem behoeft, en ruimte om het te plaatsen.