24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Merken zonnepanelen

Wat betreft merken zonnepanelen blijven we bij wat we eerder aangegeven hebben: heel erg veel maakt uw paneelkeuze niet uit. Toch worden lange discussies gevoerd over de kwaliteit van zonnepanelen en welke als ‘beste’ uit de test komt. Een kritische doorlichting van de onderzoeksmethoden vertoont vrijwel altijd een vertekening van de resultaten.

Wat is dan wel belangrijk? De stabiliteit van een bedrijf. Als er iets met uw panelen gebeurt bijvoorbeeld. Grote partijen hebben daarom de voorkeur boven kleine. Er zit ook een correlatie tussen de grootste paneelfabrikanten en de panelen die het goed doen in kwaliteitschecks.

Op basis van omzetaantallen verzameld door onderzoeksbureau Globaldata is een top vijf samengesteld van de grootste zonnepaneelfabrikanten van dit moment. Om tot een top tien te komen is met supplementaire data gewerkt van IHS, een ander onderzoeksbureau. GlobalData en IHS hebben duizenden wetenschappers, marktanalisten en consultants in dienst die hoogwaardige rapporten schijven over marktontwikkelingen.

Top 10 zonnepaneelfabrikanten

Trina Solar

China

Yingli

China

Jinko

China

Canadian Solar

Canada

JA Solar

China

Sharp

Japan

Renesola

China

First Solar

VS

Hanwha SolarOne

China

Sunpower

VS

Kyocera

Japan

 

Er wordt vaak sceptisch gedaan over Chinese producten. Met betrekking tot PV is dat voor de bovenkant van de Chinese zonnepalenmarkt onterecht, maar voor de onderkant weer wel. Een ding valt wel op: geen van de vaak om kwaliteit geroemde Duitse producenten heeft de top 10-lijst gehaald, en dat is opmerkelijk gezien veel Nederlanders in onze ervaring bereid zijn diep in de buidel te tasten voor Duitse panelen ten faveure van Chinese.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen