24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Monitoring zonne-energie

Voor monitoring zonne-energie vroegen we ons zelf niet zo lang geleden: "Hoe mooi zou het zijn als u live kon volgen hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen opwekken?". Dat is nu al lang mogelijk.

Bij Triplesol kunt u met sommige installaties op uw smartphone, tablet of pc volgen hoeveel uw panelen opleveren. Bepaalde omvormers hebben namelijk ingebouwde wireless adapters die deze informatie doorgeven. Deze applicatie is gratis in gebruik, en overal ter wereld toegankelijk. Ook voor omvormers zonder ingebouwde wireless adapter zijn externe adapters verkrijgbaar.

monitoring zonne-energie

Welke maat uw systeem ook heeft, zo'n applicatie kan de informatie over uw productie ordenen in overzichtelijke spreadsheets zodat u volledige rapporten over week-, maand- en jaarproductie gewoon in uw eigen tijd kunt inzien.

Als uw installatie ondermaats presteert, ziet u dit onmiddelijk met monitoring zonne-energie. U kunt dan meteen opzoek naar een oplossing en met ons contact opnemen als er iets mis is. 

Als u graag een zelfstandige interface wilt, waarop u de productie van uw systeem kunt volgen, zijn er ook overzichtelijke monitors in de vorm van tablets of schermen die wij u kunnen aanbieden. 

Micro-omvormers en optimizers geven wat meer zekerheid op gebied van monitoring zonne-energie. Als er namelijk iets mis is met uw paneel, dan krijgen wij een e-mail hierover en komen wij het voor u oplossen.

Dus: 

  • Er zijn verschillende manieren beschikbaar om de productie van uw systeem in de gaten te houden.
  • Handige tools worden gratis verzorgd en maken de productie van uw systeem inzichtelijk.
  • Met micro-omvormers en APS kunnen wij op afstand uw systeem monitoren.

 

Interesse in het monitoring zonne-energie onderwerp? Zie ook de Begrippenlijst en de Veelgestelde Vragen voor uitgebreide uitleg over een PV-systeem!