24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Monitoring Zonnepanelen

Monitoring zonnepanelen is tegenwoordig makkelijk op uw telefoon, computere of tablet. De meeste omvormers zijn óf toegerust met een lcd-schermpje waarop u de opbrengst kunt uitlezen, of een speciale portal. Niet iedereen heeft zin elke keer naar zolder of de garage te lopen om te kijken of de opbrengst nog wel goed is. Daarvoor zijn speciale webapplicaties ontwikkeld waar u overal ter wereld mee de prestaties van u systeem kunt uitlezen.

Een probleem met sommige string-omvormers is dat ze standaard alleen aangesloten kunnen worden met een UTP-kabel. Als deze er niet al ligt, is het onhandig om een UTP-kabel op de plek van de omvormer te krijgen. Sommige omvormers hebben wel de mogelijkheid via wifi uitgelezen te worden, of hebben een inklikbare toepassing daarvoor. Het configureren van een string-omvormersysteem is niet erg eenvoudig. Dat zet de installateur eigenlijk altijd voor u op en overhandigt u aan het eind de inloggegevens. Het nadeel is dat u alleen de totale opbrengst van een systeem bij kunt houden. Als er een probleem is, weet u niet waar deze zit. Het is wel mogelijk een e-mail waarschuwing in te stellen voor als het systeem niet werkt. Loopt de productie om onverklaarbare reden terug, dan krijg u daarover een e-mailtje zodat u meteen in actie kunt komen. String-omvormerapplicaties kun u gratis op elke interface uitlezen; zelfs op een smartphone.

Het is voor sommige string-omvormers tevens mogelijk ze uit te lezen met Bluetooth. Dit is vooral voor de installateur handig die tijdens de installatie dan kan kijken of alles goed werkt. Voor Bluetooth moet u namelijk binnen de Bluetooth straal van de omvormer zitten, en deze is niet zo groot.

Monitoring zonnepanelen met Optimizers en micro-omvormers kunt u van modulair niveau, tot string-niveau, tot systeemniveau gemakkelijk uitlezen op welke interface dan ook.