27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Het absolute neusje van de zalm in de consumentenmarkt voor zonnepanelen. Zeker voor schuine daken. Dit LG paneel is uiterst geschikt voor zowel een serieel als een parallel geschakeld systeem. Het is een zeer elegant full black paneel dat mooi oogt op uw woning. Daarnaast is de product en vermogensgarantie buitengewoon.

Er zijn eigenlijk geen panelen die kunnen concurreren in schoonheid en vermogen met de LG340N1K-A5 NeON 2 Black. Van de immens dunne rasterlijnen in het paneel ziet u haast niets. U krijgt een vrijwel egaal zwart oppervlakte. Zeker in combinatie met de zwarte onderconstructie van Van der Valk en een SolarEdge systeem is er geen mooier systeem denkbaar. Eventueel is van dit paneel ook een lichtere variant beschikbaar; namelijk de LG315N1K-A5.

LG zonnepanelen

De LG heeft 60 zonnecellen. De panelen meten 1686 * 1016 * 40 mm. De panelen zijn ook licht: slechts 17 kg. Dit heeft voornamelijk voor de installateur voordelen, maar voor uw dak is dat klein bier. Wat wel handig is aan dit paneel zijn de afwateringsgaatjes onderin. Er zijn ook drie gaatjes waarop het paneel geaard kan worden.

De belangrijkste onderscheiding die LG voor dit paneel gekregen heeft is allicht het Top Brand PV keurmerk. Dit keurmerk wordt door het toonaangevende marktonderzoeksbureau EuPD Research toegekend aan producenten die het meest door installateurs worden aanbevolen. De reden hiervan zijn de strenge kwaliteitseisen die LG aan zijn producten stelt. Panelen worden aan 16 verschillende tests blootgesteld, variërend van de hagel test tot PID testen. Zo wordt van een LG paneel verwacht dat hij het dubbele scoort op de International Electrotechnical Committee (IEC) toets van een normaal paneel. De efficiency van dit paneel staat waarschijnlijk ook niet voor niets genoteerd op 19.8%.

Alle cellen gebruikt in de LG Black modules cellen zijn gericht aan de voorzijde voor de opwekking van elektriciteit. De op de achterzijde van de cel gereflecteerde lichtbundel wordt geabsorbeerd en levert de extra voeding. Het paneel haalt betere prestaties op zonnige dagen door de verbeterde temperatuurcoëfficiënt. Ook hier zien we hoe de LG Neon ™ 2 Cello techniek Pv tot een nieuw hoogtepunt brengt. Het hoge vermogen werd vergeleken met de vorige modellen in de ontwikkeling van LG Neon 2 Black en ten aanzien van efficiëntie zijn de panelen aanzienlijk toegenomen. Dit paneel is bijzonder geschikt voor gebruik bij beperkte ruimte. Er is geavanceerde prestatiegarantie voor de LG Neon ™ 2 Black. De jaarlijkse degradatie is van -0.6% per jaar gedaald tot -0,55% per jaar. Zelfs na 25 jaar produceert de cel 1,2% meer vermogen dan de vorige LG Neon modules en + 1,2% p 25 jaar. Het komt ook ten goede van het dak. Er is ogenschijnlijk veel aandacht aan de esthetiek van dit product geschonken. De IP waarde van de junction box van deze LG’s is 68. De dunnere draden verzamelen zich onderin het paneel uit zicht en vanuit de verte lijkt het paneel helemaal zwart. Door de nieuwe versterkte frameconstructie van LG is de garantie van de LG 340 met 2 jaar tot 12 jaar uitgebreid. De productgarantie is 25 jaar. De LG 340's kunnen tegen een druk van maximaal 6.000 Pa. 

LG zonnepanelen

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen