27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

MPP-tracker zonnepanelen

MPP-tracker zonnepanelen zitten in elke omvormersyteem. Een belangrijke functie van de omvormer is het bepalen van de maximale verhouding tussen stroom en spanning: het Maximal Power Point (MPP). Deze functie wordt door de MPP-tracker zonnepanelen in uw omvormer uitgevoerd. Sommige types omvormers beschikken zelfs over meerdere MPP-trackers.

MPP tracker

 

In het kort komt het er op neer dat een MMP-tracker zonnepanelen gedurende de dag het maximale resultaat uit uw PV-systeem haalt. De energieproductie van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook de weerstandsopbouw in de panelen zelf. De efficiëntie van de interactie tussen deze variabelen kan worden geplot in een IV-curve. Het is de taak van de MPP-tracker zonnepanelen om vast te stellen op welk punt van de IV-curve de panelen het meeste stroom produceren en de weerstand in de panelen op dit meetpunt af te stemmen. Dankzij de MPP-tracker haalt u zo dus het meeste uit uw dag.

Optimizers en micro-omvormers voorzien elk paneel van hun eigen MPP-tracker zonnepanelen, waardoor ze dus een veel hoger rendement behalen van respectievelijk 12,4% en 14%.

Met andere woorden:

  • Een MPP-tracker zorgt ervoor dat uw panelen zoveel mogelijk stroom produceren.
  • Om dit te bewerkstelligen jongleert de omvormer een paar parameters totdat hij de ideale productieconfiguratie gevonden heeft.
  • Dat punt is bereikt wanneer spanning maal stroom het meeste vermogen oplevert. 
  • SolarEdge en APS geven elk paneel een eigen MPP-trackers.

 

Meer weten over dit onderwerp? Zie ook de Veelgestelde Vragen voor een uitgebreidere uitleg over MPP-tracking!

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen