27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

omvormers

Omvormers

Omvormers hebben drie functies: 1) het converteren tot een uniforme voltage; 2) het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom; 3) en het bepalen van de juiste spanning voor uw systeem. Bij een string-omvormer zitten alle functies in de omvormerkast. Bij optimizers wordt de juiste spanning bepaald door optimizers achter het paneel. Een aparte omvormer hangt binnen voor functie 1 & 2. Bij micro-omvormers worden alle drie de activiteiten achter het paneel zelf uitgevoerd. 

In het omvormers diagram hier boven ziet u hoe een traditionele string-omvormer werkt. Hoewel deze techniek zeker voor grotere installaties goedkoper is, wordt de keuze voor optimizers of micro-omvormers nu veel sneller gemaakt. 

Ontvang een gratis adviesrapport 

Micro-omvormers worden achter de panelen zelf geplaatst, waardoor geen omvormers in huis hoefen te worden opgehangen. Een aantal belangrijke voordelen van micro-omvormers zijn:

  • Bij gedeeltelijke schaduw leveren alleen de getroffen panelen minder opbrengst op.
  • U kunt de installatie gefaseerd plaatsen als een beperkt budget beschikbaar is.
  • Wij kunnen gratis de monitoring voor u doen.
  • Micro-omvormers leveren 14% meer opbrengst per paneel op dan een string-omvormer.

omvormers

*Micro-omvormer van APS

Optimizers

Optimizers en micro-omvormers zijn erg vergelijkbaar. Het grote voordeel van sommige optimizersystemen is dat er een garantie op de optimizers van kracht is van 25 jaar. Sommige optimizers leveren 12,4% hogere opbrengst dan de een normale string-omvormer. 

Dus: 

  • Omvormers hebben meerdere functies.
  • Micro-omvormers en optimizers zijn een goed alternatief voor een string-omvormer.

 

Meer weten over dit onderwerp? Zie ook de Begrippenlijst en de Veelgestelde Vragen voor uitgebreide uitleg over omvormers!

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen