24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Paketten zonnepanelen

Voor de puzzelaar zijn pakketten zonnepanelen een leuke uitdaging om de beste materialen bij elkaar te zoeken – er is zoveel keus! Het is echter ook mogelijk kant en klare pakketten te kopen. Dit zijn voor twee verschillende soorten mensen: 1) mensen die het simpeler voor zichzelf willen maken en daar wat extra geld voor willen uitgeven; 2) echte doe-het-zelvers die het spannend vinden een zonnepaneelinstallatie zelf aan te brengen en veel geld willen besparen.

Voor het eerste type mensen zijn er de pakketten zonnepanelen van IKEA of Autarco die door een monteur geïnstalleerd worden. Wat beide pakketten zonnepanelen interessant zou moeten maken is dat ze via één vertrouwde partij centraal geregeld worden. Tevens bestaat er op de panelen een opbrengstgarantie: als de installatie minder presteert dan is beloofd, dan wordt het verschil vergoed.

Een echte doe-het-zelver is van nature een shopper. Het internet biedt vele mogelijkheden voor hen die van verschillende locaties hun benodigdheden willen betrekken, maar ook voor hen die een zonnepaneelinstallatie als geheel willen kopen. Een groot voordeel hiervan is dat u de installatiekosten en de marge van een installateur op de installatie in uw eigen portemonnee houdt. Een aantal nadelen zijn de complexiteit van het aanbrengen van een installatie, de zware veiligheidsvoorschriften die gelden voor het installeren en het ontbreken van een garantie op de installatie. Het is ook belangrijk om de installatie-instructies goed te volgen, want bij een vergissing kan ook op de materialen de garantie vervallen. Triplesol wil de bekwame doe-het-zelver niet ontmoedigen, maar wel waarschuwen.

Dus: 

  • Er zijn pakketten beschikbaar die gebruiksklaar worden opgeleverd.
  • Echte doe-het-zelfers kunnen op internet een eigen systeem samenstellen en zelf aanbrengen.
  • Er kleven zware risico's aan het zelf aanbrengen van een systeem.

 

Interesse in dit onderwerp? Zie ook de Begrippenlijst en de Veelgestelde Vragen voor uitgebreide uitleg over een PV-systeem!