24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Panasonic zonnepanelen

Panasonic zonnepanelen 

Voor de meesten zijn Panasonic zonnepanelen een bekend elektronicabedrijf dat niet gauw geassocieerd wordt met zonnepanelen. Toch is Panasonic Solar een van de meest toonaangevende bedrijven op gebied van PV. Het bedrijf komt al bijna veertig jaar lang met nieuwe, innoverende fotovoltaïsche producten die de markt aanvoeren op gebied van vermogen.

Al in 1994 commercialiseert Panasonic PV-installaties voor privégebruik in woonhuizen door te beginnen met de eerste versies van HIT®-zonnecellen. In 2005 opent de Panasonic fabriek in Hongarije en start het met de serieproductie van fotovoltaïsche HIT®-modules. In 2009 behaalt dit paneel met 17,4% efficiency een wereldrecord. Panasonic monitort al 11 jaar een systeem van zijn eigen panelen in Gloucesteshire in Engeland. De panelen zijn tot de dag van vandaag in productie niet gedaald!

Een belangrijke reden om voor Panasonic zonnepanelen te kiezen zou gebasseerd kunnen zijn op hun uitgewerkte milieuvisie. De zonne-paneelfabrieken zijn gecertificeerd conform ISO 14001. De HIT modules worden loodvrij geproduceerd. Bij het verpakken voor vervoer worden verpakkingsmaterialen tot een minimum beperkt en wordt er alleen gebruik gemaakt van kringloopkarton. Het is tevens mogelijk om de modules na hun levensloop te recyclen door ze in te leveren bij een ophaalpunt van PV Cycle, een vereniging dat voorgezeten wordt door Panasonic. PV Cycle zamelt gebruikte zonnepanelen in en recycled ze milieubewust.

Een tweede reden om voor Panasonic zonnepanelen te kiezen zou de garantie kunnen zijn. Panasonic zonnepanelen vermogensgarantie dekt tot 10% vermogensverlies na tien jaar, zakkend tot 20% verlies na 25 jaar. Niets bijzonders. Maar de productgarantie is met 15 jaar wel buitengewoon. De reden van deze aanpassing naar boven (het was voorher 10 jaar productgarantie), is de uiterst lage claim percentage. Deze was namelijk in de afgelopen 10 jaar slechts 0,005% in heel Europa. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen