27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

De Panda serie is een beetje de tegenhanger van de Percium: ze leveren een hoger vermogen en tegen een betaalbare prijs. Wat de Panda serie interessant maakt, is dat het ook met een zwart omlijst paneel komt, welke geschikter is, in esthetisch opzicht, voor schuine daken.

De Panda’s worden onderverdeeld in het vermogen dat ze leveren. De lichtste Panda is de YL260C-30b; deze schaalt per type met een eenheid van 5 Wp op tot de YL280C-30b. De zwarte Panda’s hebben dezelfde typenaam als hun blanke aluminium tegenhangers. Het verschil is dat deze lijn stopt bij 270 Wp. Dit betekent dat in vergelijking met de hoogrendement JA Solars, ze onder de Percium 285 Wp uitkomen.

Echter, voor de liefhebber van esthetiek blijven de Panda's aantrekkelijker doordat ze 5 Wp meer kunnen aanbieden op een zwarte module dan JA. De blanke Panda’s zien er bijna hetzelfde uit als de Perciums, maar de cellen zijn blauw en niet zwart. De panelen zijn onderverdeeld in vierkante celoppervlakken met evenredig verdeelde rasterlijnen. De zwarte panelen hebben een zwart frame, maar de cellen in het paneel hebben meer een magenta kleur dan echt zwart.

Panda cellen zijn 6 inch. De afmetingen van het paneel zijn 1650 * 990 * 40 mm en ze wegen 18.5 kilo per stuk. Het frame is van geanodiseerd aluminium. De voorplaat is van gehard glas en hoog transparant.

Voor de Panda gebruikt Yingli monokristallijne cellen van het type n. Deze hebben een hogere efficiency volgens het bedrijf: waar een normale cel maar 17,1% efficiency haalt, haalt de Panda cel gemiddeld 19,5%. In vergelijking met de traditionele p-cel heeft de Panda minder last van verliezen in de eerste jaren na het plaatsen en lijdt het minder onder hoge temperaturen en straling. De Panda is hierdoor één van de geringe paneeltypes die een positieve tolerantie op hun product hebben van 5%. Verder droegen deze factoren significant bij aan de hoge notering voor de Panda in de TÜV Rheinland Energy Yield Test.

 

 Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen