27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Dit paneel is immens populair doordat het relatief goedkoop is ten opzichte van hogere segment zware panelen zoals de BenQs van 300 Wp plus. Daarentegen leveren ze wel een flink vermogen. U zou kunnen zeggen dat de Perciums een beste koop zijn, vooral voor mensen met platte daken die wat extra willen uitgeven voor een hoog vermogen.

Deze monokristallijne panelen zijn er in 3 uitvoeringen: Mono 60/275; Mono 60/285; Mono 60/295. De drie varianten lopen respectievelijk in vermogen op van 280 Wp, naar 285 Wp en de zwaarste is 295 Wp. In Nederland zijn de 290 Wp’s het meest gangbaar geworden. De cellen van dit paneel zijn zwart en vierkant en de randen van het paneel zijn zwart aluminium. Het achtervlak is echter wit, waardoor veel mensen ze liever niet plaatsen op een schuin dak als de dakpannen ook zwart zijn. De rasterlijnen in het paneel zijn monochroom en evenredig verdeeld over het paneel.

De 60 cellen in het paneel zijn 156 * 156 mm, oftewel 6 inch. De panelen meten 1650 * 991 * 40 mm en zijn dus iets groter dan standaardformaat. Ze zijn met 18.2 kilo wel iets lichter.

Bij de JAM 6 ziet u een puntje JA R & D terugkomen. De Percium cel, hoewel hetzelfde formaat is efficiënter dan zijn concurrenten door een handigheidje van de begeleiding van de tri-jodide molecuul. Hierdoor zou dit paneel een efficiency hebben van 20.3%. Op een gemiddelde installatie van 12 panelen is dit een 10% hogere productie per jaar. Stel dat u dit combineert met SolarEdge en u dimensioneert een maximaal systeem, dan heb u minder panelen nodig voor dezelfde productie. Dit bespaart u transportkosten, installatietijd en BOS producten.

De Percium is ook bij uitstek geschikt voor het Hollandse weer. Uit door JA uitgevoerd onderzoek blijkt dat het paneel ook bij lage lichthoeveelheden beter presteert dan standaardpanelen. Andere testen wijzen uit dat het paneel goed kan tegen extreme weersomstandigheden. Het kan tegen de druk van 2400 bar wind en 5400 bar sneeuw. Bovendien heeft het paneel een positieve tolerantie van 5%. Echter, de Percium cellen zouden zoals elk ander paneel bij extreme rukwinden wel celbreuken kunnen lijden doordat ze mechanisch te zwaarbelast worden. Het gevolg is opbrengstverlies.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen