23 Oktober, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunne filmtechniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Portabele panelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnet BeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

De oude misvatting dat u een schuin dak op het zuiden nodig hebt om zonnepanelen te kunnen plaatsen, hoor je steeds minder. Platte daken zijn bij uitstek geschikt voor zonnepanelen. Ook op een plat dak kunt u panelen zowel portrait als landscape plaatsen.

Een beetje dezelfde partijen die u ziet bij schuine daken, zijn ook operatief op gebied van platte daken. Omdat bedrijven of instellingen ook vaak grote platte daken hebben, zijn er partijen die montagesystemen puur voor deze markt ontwikkeld hebben.

Wat voor dakbedek er op platte daken ligt is niet erg belangrijk. Als er kiezels liggen, moeten deze opzij worden geschoven en weer op hun plek worden gelegd als de installatie voorbij is. Afhankelijk van wat voor systeem u gebruikt, legt u de panelen onder een hoek van 15°-25°. Vanaf de grond ziet u hier dus niet gauw iets van. Helemaal plat op het dak leggen zou wel kunnen met CIS panelen, maar met zonnepanelen moeten de panelen een beetje naar de zon gedraaid zijn.

 

Over de belasting van uw dak hoeft u met modern installatiemateriaal zich geen zorgen te maken. De meeste systemen zijn uitgerust met windschermen en de panelen worden vaak aan elkaar gekoppeld. Het is zo mogelijk met zo min mogelijk ballast toch een hele installatie op het dak te houden. Dat de bekabeling over het dak verloopt, is ook geen probleem. Alle connectoren zijn IP65 en bestand tegen elke beproeving.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen