24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Q cells Q.Peak-g4.1

De nieuwe hoogrendementsmodule q.Peak-G4.1 is de ideale oplossing voor private dakconstructies, dankzij zijn innovatieve celtechnologie Q.antum. Het wereldrecord-celdesign werd ontwikkeld om een uitstekende prestatie onder reële omstandigheden te behalen – zowel bij lage stralingsintensiteit, alsook op heldere hete zomerdagen.

Q.antum staat voor meer licht, meer prestatie en meer stroom. Optimaliseren in plaats van maximaliseren: Bij de Q.antum celtechnologie wordt de achterzijde van de zonnecel met functionele nanolagen uitgerust, die als een optische spiegel werken: tot dusver ongebruikte zonnestralen kunnen nu worden gereflecteerd en in stroom worden omgezet. Daardoor verbeteren de elektrische eigenschappen en de efficiëntie onder reële omstandigheden stijgt significant.

Q.antum behaalde het hoogste rendement in serie: in 2011 zorgde de Q.antum celtechnologie met 19,5% voor een rendementswereldrecord voor kristallijne zonnecellen. Sinds 2012 produceert Q Cells Q.antum in serie en kan daardoor zonnemodules van de in 2013 en 2014 verkozen de Q.Pro-G2 235 Wp zonnemodules reeds als beste van alle geteste polykristallijne zonnemodules – de actuele Q.plus BFR-G4.1 met Q.antum celtechnologie overtreft zelfs alle relevante prestatie- en opbrengstwaarden van de PHOTON-winnaarsmodule. In 2015 brak Q cells met een polykristallijne zonnemodule voor de eerste keer de 300 Wp-grens en behaalde zodoende reeds een modulerendement van 19,5% - opnieuw een wereldrecord. Sinds 2017 produceert Q cells zonnemodules met 300 Wp in serie voor zijn klanten, gebaseerd op de Q.antum technologie.

Q.antum celtechnologie